

Kuřecí podmáslové řízečky, smažené v čerstvé strouhance
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- Marináda:
- hrnek podmáslí
- 1/2 lžíce hořčice
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky uzené papriky
- sůl
- pepř
- ---
- cca 4 rohlíky (2-3 dny staré)
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
Prsa nakrájíme šikmo přes vlákna na menší řízečky. Připravíme marinádu smícháním všech surovin. Maso v marinádě obalíme a necháme minimálně dvě hodiny, ale i přes noc, uležet.
Půl hodiny před smažením maso z lednice vytáhneme. Rohlíky nalámeme a v mixéru rozmixujeme. Řízečky necháme z marinády okapat a obalíme je v připravené strouhance.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a řízečky smažíme z každé strany dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo chlebem.
Poznámka od kuchařky
Čerstvá strouhanka je moc dobrá. Klidně můžete k rohlíkům při mixování přidat bylinky, jako petrželku nebo libeček. Kdo chce lehčí verzi, může řízečky postříkat lehce olejem a upéct v předem vyhřáté troubě na 190-200 st. cca 20-25 minut (podle velikosti řízků).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí podmáslové řízečky, smažené v čerstvé strouhance
K receptu nejsou žádné komentáře.