Kuřecí podmáslové řízečky, smažené v čerstvé strouhance

Suroviny

2 kuřecí prsa
Marináda:
hrnek podmáslí
1/2 lžíce hořčice
1 lžíce oleje
1/2 lžičky uzené papriky
sůl
pepř
---
cca 4 rohlíky (2-3 dny staré)
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme šikmo přes vlákna na menší řízečky. Připravíme marinádu smícháním všech surovin. Maso v marinádě obalíme a necháme minimálně dvě hodiny, ale i přes noc, uležet.

  2. Půl hodiny před smažením maso z lednice vytáhneme. Rohlíky nalámeme a v mixéru rozmixujeme. Řízečky necháme z marinády okapat a obalíme je v připravené strouhance.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a řízečky smažíme z každé strany dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo chlebem.

Poznámka od kuchařky

Čerstvá strouhanka je moc dobrá. Klidně můžete k rohlíkům při mixování přidat bylinky, jako petrželku nebo libeček. Kdo chce lehčí verzi, může řízečky postříkat lehce olejem a upéct v předem vyhřáté troubě na 190-200 st. cca 20-25 minut (podle velikosti řízků).

Komentáře k receptu Kuřecí podmáslové řízečky, smažené v čerstvé strouhance

K receptu nejsou žádné komentáře.