Panenský rakytníkový sirup
Šťáva z plodů rakytníku řešetlákového je velmi kyselá; obsahuje velké množství vitaminu C. Pro uchování můžete šťávu z rakytníku smíchat s cukrem a vyrobit si tak rakytníkový sirup. Je vhodný pro přímou spotřebu či pro ředění s vodou nebo použít na přelití zmrzliny nebo jiného dezertu.
Postup přípravy
Krok 1: Propláchnuté bobule rakytníku propasírujeme a šťávu odměříme.
Krok 2: Rozmícháme s cukrem, až se zcela rozpustí. Na 1 litr šťávy použijeme 1 kg cukru.
Krok 3: Plníme do čistých vypařených sklenic. Uchováváme v chladu. Případně ho lze i zamrazit v tvořítku na led.
Zveřejněno 25. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenský rakytníkový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94O4
Moje poznámka
Panenský rakytníkový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94O4
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 5 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 7 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 8 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 11 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 11 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 11 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 12 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 12 hodinami
Tématické fráze:
rakytníkový sirup,
sirup z rakytníku recept,
rakytnik sirup recept,
recept sirup z rakytniku,
rakytníkový sirup recept
Suroviny:
rakytník,
cukr krupice
Komentáře (1)