
Rakytníkový sirup zastudena
Recept ještě nebyl hodnocenRakytník je nadupaný vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 393 kJ / 94 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 2,01 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 6,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rakytník je nadupaný vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Plody z rakytníku důkladně omyjeme, dáme do hrnce a rozvaříme.Potom propasírujeme přes síto.Znovu dáme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme cukr.Za stálého míchání…
Příprava rakytníku: Ostříhané větvičky s plody uložit do mrazáku. Když jsou plody zmrzlé obereme je od větviček a necháme v míse rozmrznout. Další den: Rozmrazené…
Králičí stehno osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme rozmarýn a rakytník. Mírně podlijeme vývarem.Pečeme přikryté v mírně vyhřáté troubě. V průběhu…
Plody omyjeme, obereme úlomky větviček, propláchneme vodou a celé plody dáme do kastrolu. Přivedeme k varu, přidáme přípravek na výrobu marmelád s troškou cukru a…
Připravíme si plody rakytníku, opereme a plníme do tmavé lahve. Zalejeme slivovicí a necháme 6 týdnů louhovat. Každý den na lžičku slivovice a 2 kuličky rakytníku je…
Rakytník rozdrťte v hmoždíři (nebo ho zkuste rozmixovat) tak, aby všechny plody pustily šťávu. Přes sítko proceďte všechnu rozdrcenou směs (promačkávala jsem sítko lžící…
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ananas očistíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky.Troubu rozehřejeme na 180 ºC. Použijeme program multifunkce: gril + horký vzduch…
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky.Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku rozmarýnu…
Nastříhám větve rakytníku na 20ti cm kousky, dám do mrazáku a druhý den jen oklepu. Rakytník opláchnu a nechám ještě do druhého dne v lednici na sítu, aby vytekla…
Propláchnuté bobule rakytníku propasírujeme a šťávu odměříme.Rozmícháme s cukrem. Na 1 litr šťávy použijeme 1 kg cukru.
Pomeranče rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu buď vidličkou nebo přístrojem na citrus.Rakytník dáme do smoothie nádoby zároveň s vodou a pomixujeme.Přecedíme rakytník…
Plody rakytníku rozdrtíme a propasírujeme. Vylisovanou šťávu zahřejeme, přidáme cukr a mícháme do rozpuštění. Přidáme kyselinu citronovou, ohřejeme na 80°C. V troubě…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 3. 10. 2023 18:19
Přidáno 3. 10. 2023 09:21
Přidáno 2. 10. 2023 20:16
Přidáno 2. 10. 2023 17:32