Rakytníkový sirup zastudena
Recept ještě nebyl hodnocenRakytník je nadupaný vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 393 kJ / 94 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 2,01 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 6,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rakytník je nadupaný vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Plody rakytníku rozdrtíme a propasírujeme. Vylisovanou šťávu zahřejeme, přidáme cukr a mícháme do rozpuštění. Přidáme kyselinu citronovou, ohřejeme na 80°C. V troubě…
Rakytník má spoustu pozitivních účinku na naše zdraví. Obsahuje vitamín C, pomáhá bojovat proti únavě a posiluje imunitu. Z rakytníku můžete připravit džem, který je…
Sytě oranžový elixír je čistě přírodní, svěží a nakyslý. Skvěle se hodí k popíjení jen tak po malých doušcích, nebo do míchaných drinků s tonikem. Rakytník řešetlákový…
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ananas očistíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky.Troubu rozehřejeme na 180 ºC. Použijeme program multifunkce: gril + horký vzduch…
Plody omyjeme, obereme úlomky větviček, propláchneme vodou a celé plody dáme do kastrolu. Přivedeme k varu, přidáme přípravek na výrobu marmelád s troškou cukru a…
Pomeranče rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu buď vidličkou nebo přístrojem na citrus.Rakytník dáme do smoothie nádoby zároveň s vodou a pomixujeme.Přecedíme rakytník…
Rakytníkový likér je jemný alkoholický nápoj s charakteristickou kyselo-sladkou chutí. Olej v rakytníkových plodech je doslova plný vitaminů a jiných prospěšných látek.…
Králičí stehno osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme rozmarýn a rakytník. Mírně podlijeme vývarem.Pečeme přikryté v mírně vyhřáté troubě. V průběhu…
Příprava rakytníku: Ostříhané větvičky s plody uložit do mrazáku. Když jsou plody zmrzlé obereme je od větviček a necháme v míse rozmrznout. Další den: Rozmrazené…
Nastříhám větve rakytníku na 20ti cm kousky, dám do mrazáku a druhý den jen oklepu. Rakytník opláchnu a nechám ještě do druhého dne v lednici na sítu, aby vytekla…
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky.Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku rozmarýnu…
Šťáva z plodů rakytníku řešetlákového je velmi kyselá; obsahuje velké množství vitaminu C. Pro uchování můžete šťávu z rakytníku smíchat s cukrem a vyrobit si tak…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Sedm podivných středověkých jídel: Pečená kočka, polévka ze zmijí nebo nadívaný ovčí penis bývaly tehdy na stole běžně
Dvanáct nejlepších jídel z rajčat: Dáte si klasickou omáčku, studenou polévku nebo tataráček?
Tradiční oukrop podle Sandtnerové je velmi skromný pokrm, ale chutná dobře a takhle snadno se připravuje