

Rychlé minichlebíky bez hnětení
Doba přípravy: 2 hodiny 6ks Slané pečivo 0 názorů
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 300 g chlebové mouky
- 530 ml vlažné vody
- 1 balení sušeného droždí (7 g)
- 1 zarovnaná lžíce cukru
- 1,5-2 lžíce soli
- 1 lžička oleje
- pokud chcete, tak 1 lžíce kmínu
Postup přípravy receptu
V míse důkladně smícháme suché suroviny. Dále přilijeme vodu, olej a smísíme v lepkavé těsto. Necháme hodinku na teplém místě odpočinout.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
Vykynuté těsto rozdělíme na 6 kousků po zhruba 200 g (pro lepší manipulaci těsto poprašte moukou). Bochníčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, nahoře uděláme ostrým nožem zářezy, porosíme vodou a pečeme 25-30 minut.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Rychlé minichlebíky bez hnětení
K receptu nejsou žádné komentáře.