Risoto

Nikol3022 Kuchařka: Nikol3022

Doba přípravy: 30 minut 4 osoby Ostatní 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1O plátků slaniny
2 lžíce oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
300 g rýže
600 ml zeleninového vývaru
100 g eidamu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozpalte velkou pánev s napřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. Přendejte do misky a udržujte teplé. Do pánve naopak vlijte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli doměkka.

  2. Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 10-15 minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte 5 minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýra, osolte a zamíchejte slaninu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Risoto

  • Eja57 Eja57

    casino: Vokecat se dá skoro všechno:-8
    Chybí mi v receptu poněkud zásadní informace - JAKÁ rýže...z jasmínové nebo parboiled to bude určitě jiné než z Arboria...propláchnout/nepropláchnout?...Jaksi nevím, co má nakonec vzniknout:-( Krémové to asi nebude...
    Recept nezatracuji, slanina, cibule, rýže - proč ne...
    ( No a že při představě eidamu byť jen částečně tepelně upraveného... ale to je asi moje úchylka...)

    Odpovědět

  • casino casino

    "Risoto"
    Já bych to až tak úplně nezatracoval:-)
    Když je dobře udělaná rýže (máslo /tuk/, cibule, voda, sůl) tak si pošmáknu i na samotné rýži:yes: a s bešamelem je to špica :yes::yes: (u nás by se řeklo: Úplnééé ananas :-D
    No a ten hybrid v názvu by se dal vokecat, že :-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Simona Skolakova: to je nepovedená směska "risotta" a "rizota" po česku - není to ani jedno ani druhé...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tam přijde jen slanina????Žádná zelenina,žádné maso?????Tak to je receptík,který bych nezkoušela;-)a snad bych to nenazývala ani risotem,jsem zklamaná:no:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: risoto

Zapomněl/a jsem heslo