Linecké od Lonských
Jemné a křehké linecké cukroví slepované pikantní marmeládou se v ústech jen rozplyne. S těstem se dobře pracuje a vykrajovat z něj můžeme libovolné tvary. Po slepení marmeládou cukroví rychle změkne, můžeme ho tedy péct i na poslední chvíli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 513 kJ / 5 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,08 g |
Tuky | 313,57 g |
Vláknina | 17,67 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 558,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny kromě mouky vyšleháme. Když se všechno pěkně spojí, přidáme mouku a ručně zpracujeme. Těsto musí být vláčné, dobře zpracované. Necháme v chladu uležet přes noc, nebo alespoň po dobu 6 hodin.
Krok 2: Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem, vál lehce posypeme moukou, aby se těsto nepřilepilo. Těsto po částech rozválíme na stejnou sílu asi 4 mm. Vykrajujeme z něj tvary tak, aby šly do páru a pokládáme kousek od sebe na plech.
Krok 3: Než se trouba vyhřeje, připravíme tolik plechů, kolik stačíme, abychom je pak jen vyndali a další hned vložili. Mezitím stále vykrajujeme a občas zkontrolujeme cukroví, které jsme vložili do trouby. Jakmile začnou růžovět okraje u prvních kousků, vyndáme ho z trouby. Cukroví ještě dojde, ale už nezhnědne.
Krok 4: Cukroví z plechu sundáváme, až když trochu vychladne, abychom si nespálili prsty. Plníme ho dobrou marmeládou, trochu pikantní a můžeme ji zředit několika kapkami rumu.
Zveřejněno 17. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké od Lonských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5Kv
Moje poznámka
Linecké od Lonských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5Kv
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 10 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 47 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kůra citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.