Melír - mramorování polevy

yanull Kuchařka: yanull

Zdobení 14 názorů

Suroviny

cukroví
bílá poleva
poleva tmavá čokoládová
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Byla jsem požádána zdějšími děvčaty o nafocení zdobení melírem. Cukroví ke zdobení už máme slepené, pak ho natřeme štětečkem hnědou polevou a do té hned uděláme bílou polevou ornament.http://www.toprecepty.cz/recept/45174-orechovoananasovy-rez/ Hnědá poleva nesmí být ztuhlá, jinak by se tam dělaly rýhy. Jakmile uděláme ornament, hned ho projedeme párátkem a je hotovo.

    Není to složité, popusťte uzdu své fantazie, určitě se to každému povede.

Poznámka

Zadala jsem úkol dceři, protože já jsem ten den měla na starosti krémy, omlouvám se, že fotky nejsou zcela kvalitní, ale bylo to foceno ve fofru. Letos konečná, žádný recept už mě nezlomí, i ten sebekrásnější ukládám :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Melír - mramorování polevy

  • eva hubova eva hubova

    :yes::yes:+11opravdu super

    Odpovědět

  • kikinka kikinka(neregistrovaná)

    :-K:-K:-K:-K:-K JSOU TYTO STRÁNKY FAKT SSSSSUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPEEEEEEEEERRRRRRRRRR

    Odpovědět

  • lenulina lenulina

    Na foto č.12 jsou uprostřed takové dortíčky obalené v kokosu.Moc prosím o recept.:-K Děkuji

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Martino, samozřejmě, že jde dělat štětcem jen hladké a rovné cukroví, např. linecké, ne stříkané, to my také namáčíme. Ale každý má svůj systém a ten já nikomu nemíním brát. Umíme to s dcerou štětcem tak, že tam máme dost polevy i na melírování a přitom nám nestéká okolo a tady jsem jen popsala, jak to děláme my doma. ;-):-)

    Odpovědět

  • Martina P. Martina P.(neregistrovaný)

    Cukroví do polevy namáčím. I když je to asi pracnější než potírat štětečkem. Cukroví namáčené v polevě je asi hezčí, povrch je hladší. Nebo se mýlím? Poradí mi někdo jak na polevu? Namáčet nebo natírat? Myslím rovné plochy cukroví. Např. rohlíčky, na kterých je ozdobně nastříkaný krém se štětečkem asi natírat nedají. Na melírování je lepší základ polevy namáčet nebo natírat štetečkem?

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, cukroví máš nádherné:yes::-p:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +7

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Děkuji pěkně všem za pochvalné bodíky, za ten postup se ještě jednou omlouvám,jelikož jsem technický antitalent, nevím ani, co je to makro, možná něco na focení detailu? K tomu melíru chci jen napsat, že zdobila i fotila dcera, ale letos vzhledem k víkendovým mrazům nebylo na kvalitní focení příliš času, cukroví bylo tak podchlazené, že poleva na něm tuhla přímo pod rukama.

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Moooc pěkné, jste šikulka:-K

    Odpovědět

  • rendulka rendulka

    bože,to je pastva pro oči.to se snad nedá ani ujíst:yes:

    Odpovědět

  • faraonka faraonka

    to je nadhera

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • spagetka spagetka

    Jani, nic se neděje, první foto super, u těch dalších jsi asi nepočkala, až se zklidní zaostření, ale i tak supééér

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ta první fotka - opravdová krása...:yes: Jsi moc šikovná :-K
    Ty další jsou mázlé, to jo.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Jani, nevím na co fotíš, nemůžeš si zapnout funkci, něco jako makro? Je škoda, že to je blbě vidět:-(Cukroví máš nádherné :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak se dělá melír melíry foto mramorování cukroví jak udělat melír jak udělat melíry doma melir foto jak udělat melír doma jak si udělat doma melír polevy melir fotky melír postup mramorování jak udělat doma melír druhy melíru jak namáčet v polevě melír fotogalerie meliry postup postup melírování postup melíru foto melíry