Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřová plec ve sklenici, jak mě ji naučil před 45 léty Vašek Dědič z Dačic

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 265 min

265 min (25 min příprava + 240 min tepelná úprava)

29. 5. 2020 15:47

Suroviny

Porce: cca 5 kg (ale i kila 2 nebo více)

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 298 kJ / 7 241 kcal
Bílkoviny1 104,60 g
Tuky291,96 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 3,63 g
Sodík 2,78 g
Sůl5,50 g
Sacharidy45,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Když mi dojde domácí sádlo, kupuji ho v prodejně Rabbitu v kyblíku cca 2,60 kg (Ligurský). Někdy se ani doma tak dobré nepovede.

Klasická vepřovka: za studena na chleba, cibule a hořčice, k tomu hrnec čaje a večeře je na světě. Nebo hodit na plech, ohřát a knedlo zelo je tu. Vhodné na rizoto nebo do těstovin, na tzv rychlé vaření.

Pomazánka: o tu se postarají dětičky, v mém případě vnoučátka. Ale třeba večer na zahradě je dobrá na topince nebo toustu k vínečku mamince a k pivku taťkovi, to nemá chybu.

Malý dodatek. Jedna sklenička pomazánky mi nechytila, tak jsem ji dal na zkoušku rodince. A bylo...hele, dědo, je to hrubé. Děda ochutnal, uznal námitky, vzal tyčový mixér a pomazánku zjemnil. Tak by bylo dobré mixnout už před naplněním.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kutil25

2. 6. 2020 16:34

prima recept nemá chybu

MamlajdaD MamlajdaD

29. 5. 2020 23:33

jan.alois: No já princip vepřovky a pomazánky chápu, ale vepřovku dělám z menších kusů masa, proto mne to zarazilo. Ale on to zase není tak špatný nápad, to maso, když je hotové, asi pak lépe drží pohromadě, není tak převařené, za tu dobu varu při rexování. Dík za odpověď a jakmile doberu ty moje konzervy, udělám další podle tebe a jak jsem už psala, zkusím i tu pomazánku. ;-) Přeji krásný pohodový víkend! :-K:-K:-K

jan.alois jan.alois

29. 5. 2020 22:46

MamlajdaD: vepřovka se zavařuje z kusů, ale ta pomazánka je z mletého. Nepleť to . Masová konzerva je to první z kusů se solí a kmínem a pomazánka je s tím kořením na krkovičku. :-D recept jsem trochu upravil.

MamlajdaD MamlajdaD

29. 5. 2020 20:53

Také zavařuji svojí vepřovku,někdy ze syrového, někdy z upečeného masa, ale až jí budu příště dělat, zkusím okořenit podle tebe! ;-):-D:yes: Zatím do oblíbených! ;-) Jen mi tam udivují ty třistagramové kusy, není to překlep, že ne, nebo ano? Třicet deka masa je pořádný flák, přijde mi, že je tam překlep - o jednu nulu navíc? To mi musíš, prosím pěkně, vysvětlit, ať ten recept můžu zkusit. ;-) Asi zkusím i tu pomazánku, mám ráda, když je špajz plný a je něco dobrého na chleba! :-8:-D Dík za krásně popsaný recept :yes: a moc zdravím! :-K:-K:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 5. 2020 18:32

super receptík;-):yes::yes:dědo necháš se vyhecovat,ale to je dobře;-):-K:yes::yes:

magdalenka magdalenka

29. 5. 2020 18:27

Nádhera!:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 5. 2020 17:25

Perfektně popsaný recept :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Suroviny: plec vepřová, sůl, kmín drcený, česnek, koření krkovička s česnekem, sádlo

TopRecepty.cz

Domácí vepřová plec ve sklenici, jak mě ji naučil před 45 léty Vašek Dědič z Dačic

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KrP