Domácí vepřová plec ve sklenici, jak mě ji naučil před 45 léty Vašek Dědič z Dačic
Suroviny
Porce: cca 5 kg (ale i kila 2 nebo více)
Nutriční hodnoty
Energie | 30 298 kJ / 7 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 104,60 g |
Tuky | 291,96 g |
Vláknina | 22,10 g |
Cholesterol | 3,63 g |
Sodík | 2,78 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 45,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když mi dojde domácí sádlo, kupuji ho v prodejně Rabbitu v kyblíku cca 2,60 kg (Ligurský). Někdy se ani doma tak dobré nepovede.
Klasická vepřovka: za studena na chleba, cibule a hořčice, k tomu hrnec čaje a večeře je na světě. Nebo hodit na plech, ohřát a knedlo zelo je tu. Vhodné na rizoto nebo do těstovin, na tzv rychlé vaření.
Pomazánka: o tu se postarají dětičky, v mém případě vnoučátka. Ale třeba večer na zahradě je dobrá na topince nebo toustu k vínečku mamince a k pivku taťkovi, to nemá chybu.
Malý dodatek. Jedna sklenička pomazánky mi nechytila, tak jsem ji dal na zkoušku rodince. A bylo...hele, dědo, je to hrubé. Děda ochutnal, uznal námitky, vzal tyčový mixér a pomazánku zjemnil. Tak by bylo dobré mixnout už před naplněním.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2020 15:34
29. 5. 2020 22:33
29. 5. 2020 21:46
29. 5. 2020 19:53
29. 5. 2020 17:32
29. 5. 2020 17:27
29. 5. 2020 16:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Suroviny: plec vepřová, sůl, kmín drcený, česnek, koření krkovička s česnekem, sádlo
Domácí vepřová plec ve sklenici, jak mě ji naučil před 45 léty Vašek Dědič z Dačic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KrP
7 názorů