Zelný salát do sklenic

Suroviny

2 kg krouhaného zelí
2 velké cibule
40 g soli
pepř
cukr
120 ml oleje
ocet
Nálev:
1 litr vody
15 g soli
1 KL mletého pepře
3 PL cukru
100 ml octa

Postup přípravy receptu

  1. Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc netlačíme, aby zbylo místo na nálev.

  2. Nálev svaříme a ještě horkým nálevem zalijeme zelí 1 cm pod okraj, zavíčkujeme a zaváříme klasicky 15 minut při 90 °C.
    Doporučil bych salát konzumovat vychlazený!

Komentáře k receptu Zelný salát do sklenic

  • pavelk pavelk (autor receptu)

    Oskeruska: V postupu mi nechybí to, co píšete, protože je vše v nálevu, který si připravíte dříve a použijete ho, až je zelí ve sklenicích, což je zřejmé z postupu.
    Omlouvám se za uvedení dvou litrů vody. Má být jen jeden a to do nálevu. Děkuji za upozornění.:-K

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    V postupu vám chybí cukr, ocet, pepř, prosím doplňte kdy dát a kolik a taky máte v surovinách 2x litr vody. Takže celkem 2 l? ;-) Jinak se mi recept líbí :-) :yes:

    Odpovědět

  • pavelk pavelk (autor receptu)

    MiskaM: Ne, není to slané. Když si spočítáte váhu zelí, cibule , oleje i vody ( cca 3,5 kg), tak vyjde to asi na 5 dkg soli a přitom na výrobu z masa se používá 2 dkg na 1 kg masa.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    40 g soli v surovinách a ještě 15 g soli v nálevu? :-O nebude to pak slané když se to uleží?

    Odpovědět