

Zelný salát do sklenic
Suroviny
- 2 kg krouhaného zelí
- 2 velké cibule
- 40 g soli
- pepř
- cukr
- 120 ml oleje
- ocet
- Nálev:
- 1 litr vody
- 15 g soli
- 1 KL mletého pepře
- 3 PL cukru
- 100 ml octa
Postup přípravy receptu
Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc netlačíme, aby zbylo místo na nálev.
Nálev svaříme a ještě horkým nálevem zalijeme zelí 1 cm pod okraj, zavíčkujeme a zaváříme klasicky 15 minut při 90 °C.
Doporučil bych salát konzumovat vychlazený!
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelný salát do sklenic
-
Oskeruska: V postupu mi nechybí to, co píšete, protože je vše v nálevu, který si připravíte dříve a použijete ho, až je zelí ve sklenicích, což je zřejmé z postupu.
Omlouvám se za uvedení dvou litrů vody. Má být jen jeden a to do nálevu. Děkuji za upozornění. -
V postupu vám chybí cukr, ocet, pepř, prosím doplňte kdy dát a kolik a taky máte v surovinách 2x litr vody. Takže celkem 2 l?
Jinak se mi recept líbí
-
MiskaM: Ne, není to slané. Když si spočítáte váhu zelí, cibule , oleje i vody ( cca 3,5 kg), tak vyjde to asi na 5 dkg soli a přitom na výrobu z masa se používá 2 dkg na 1 kg masa.
-
40 g soli v surovinách a ještě 15 g soli v nálevu?
nebude to pak slané když se to uleží?