Kapr třikrát jinak

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 120 minut 5 porcí Ryby 6 názorů

Suroviny

1 kapr
200 g žampionů
1 malá cibule
mletý kmín
30 g Nivy
30 g uzeného sýra
nasekaný tymián
sůl
grilovací koření
1 bílek
1 lžíce polohrubé mouky
2 stroužky česneku
máslo
olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Osušené porce kapra osolíme, posypeme grilovacím kořením, kmínem a potřeme nasekaným tymiánem, olejem a dáme na půl hodiny do lednice proležet.
    Šest porcí kapra poklademe kousky másla a uložíme na rozehřátý gril. Opékáme je po obou stranách dozlatova za častého potírání máslem.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a mírně dozlatova opečeme na másle, pak jí dáme do vymazané formy a do pánve po cibulce přidáme další kousek másla, očištěné, nakrájené žampiony, sůl, kmín a vše podusíme.
    Dva kousky, které jsem hustě nakrájela příčně přes kosti až ke kůži, opečeme na oleji dozlatova, uložíme na cibulku do formy a poklademe žampiony.

  3. Kousky kapra z části od ocasu rozemeleme, přidáme bílek, česnek utřený se solí a nastrouhanou Nivu. Také jsem směs dala odležet. Pak z ní vytvarujeme 7 stejných malých placiček a obalíme je v polohrubé mouce. Na oleji, kde jsme opékali dva předchozí kousky, osmažíme placičky dozlatova. Pak je napícháme na kousek špejle, dáme do formy a vše posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby.
    Vše podáváme s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kapr třikrát jinak

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    Frantiska: Moc děkuji, protože byl kapr velký, tak jsem si řekla, že ještě na malých dvou porcí ukážu jak ho dělám ještě jinak.:-K:-K:-K Ještě jednou moc a moc děkuji, udělala jste mi radost.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    ja jsem recept pochopila bez problemu :) z jednoho kapra mam tri ruzne jidla. Jedno je grilovane. Druhe zapecene se zampiony. Treti z ocasni casti jsou karbenatky zapecene jako spiz.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    Eja57: Jemně jsem to poprášila, hlavní chuť je tymián a kmín. Děkuji za přečtení. :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    cathleen: Je to kapří špíz. Dělám je různě ochucené. :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ani na několikáté přečtení jsem to asi úplně nepochopila....ale za mne grilovací koření s jakoukoli rybkou:no:
    Asi to ale dobré bude...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Proč se ty placičky z mletého kapra napíchávají na špejle, když jsou pak ještě zapékané se sýrem:-?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo