

Borůvkové galette z celozrnné mouky
Suroviny 6 porcí
- 250g celozrnné špaldové mouky
- 110 g vychlazené Hery
- 1 vejce
- 50 ml studené vody
- Náplň:
- 300 g borůvek
- 1 PL vanilkového pudinku
- 1 PL čekankového sirupu
Postup přípravy receptu
Na vále zpracujeme těsto a dáme na 10 minut do lednice vychladit.
Borůvky smícháme v misce s pudinkem a sirupem.
Těsto rozdělíme na tři díly a každý vyválíme na 5 mm silnou placku. Doprostřed dáme náplň a okraje přehneme do středu. Pečeme na 180°C 25 minut.
Poznámka od kuchařky
PL - polévková lžíce
Výborné galette je i s jahodami a rebarborou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Borůvkové galette z celozrnné mouky
-
Paráda