Bramborová nádivka dle Zdeňka Trošky

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Bramborová jídla 3 názory

Suroviny

500 g oloupaných syrových brambor
200 g uzené slaniny nebo uzeného masa
2 hrsti hladké mouky
1 vejce
3-4 stroužky česneku, dle chuti
300 g nastrouhaného tvrdého sýru
houby - libovolné množství různých druhů
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme do větší mísy nahrubo, přidáme nastrouhaný sýr, slaninu pokrájenou na kostičky, nastrouhaný česnek dle chuti, vejce, hladkou mouku, sůl a mletý pepř dle chuti.

  2. Vše promícháme, dáme do zapékací mísy nebo remosky o průměrů cca 23 cm, vymazané sádlem či máslem, případně vyložíme pečícím papírem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě či remosce cca 40 minut. Pekl jsem o něco déle, máme rádi opečené brambory dozlatova a dokřupava.

  4. Nádivku podáváme teplou i studenou a klidně jako přílohu.

Poznámka

Recept jsem zveřejnil s dovolením Míši Medkové. Moc se mi líbil a za zkoušku opravdu stál. Sýr jsem použil uzený, slaninu farmářskou a použil krémové žampiony.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 196 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová nádivka dle Zdeňka Trošky

Tématické fráze: bramboráky od zdenka trošky

Zapomněl/a jsem heslo