Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 522 kJ / 1 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,07 g |
Tuky | 41,90 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 115 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 202,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku s cukrem. Uděláme důlek, do kterého vlijeme rozehřáté máslo. Příborovým nožem postupně zpracováváme, během toho přiléváme vodu s octem. Poté zpracováváme rukou. Až vznikne jednotná hmota, vložíme ji do misky. Do větší nádoby vlijeme horkou vodu, postavíme do ní misku s těstem. Do misky, kde je těsto, vložíme ještě jeden hrnec s horkou vodou, aby se těsto neustále zahřívalo a máslo bylo měkké. Těsto tak bude vláčné.
Krok 2: Necháme těsto půl hodinky odpočinout. Mezitím oloupaná a očištěná jablka na jemno nastrouháme do misky s cukrem, může být krystal nebo moučka, podle chuti se skořicí. Přidáme rozinky nebo oříšky, podle toho, co máte rádi. Směs zamícháme.
Krok 3: Připravíme plech a vymažeme tukem. Na vál nachystáme 3 díly těsta. Postupně vyválíme v tenký plát. Doprostřed klademe jablka a jemně rozetřeme. Přikryjeme tenkou vrstvou strouhanky a zakápneme olejem. Boky těsta ohneme dovnitř. Horní část závinu začneme zamotávat dolů. Spoj závinu musí ležet na dně. Takto přeneseme na plech a dáme péct do trouby na 220°na cca 25-30 minut, dokud zlehka neztmavnou. Po vytažení potřeme rozehřátým máslem a zasypeme cukrem.
Zveřejněno 15. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý, chutný jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG3X
Moje poznámka
Jednoduchý, chutný jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG3X
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 5 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 15 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
strouhanka,
olej,
voda,
cukr moučkový,
máslo,
jablko,
skořice,
tuk
Komentáře (3)