Kakaový dort s čokoládovými ozdobami

isindy Kuchařka: isindy

Dorty 64 názorů

Suroviny

Kakaový korpus:
5 vajec
15 dkg cukru krupice
3 lžíce kakaa
cca 10 dkg hladké mouky (tolik, aby jí bylo i s kakaem 15dkg)
5 lžic oleje
šlehačkový krém:
250g tvarohu
200g zakysané smetany
2 smetany ke šlehání 33%
2x smet-fix ztužovač
2 vanilkové cukry
cukr moučka podle chuti
broskvová marmeláda
čokoládové ozdoby (čokolopolevou malované na pečicí papír)
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu.

  2. Po jednom postupně zašleháme žloutky a po lžících olej.

  3. Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme 40min. v troubě vyhřáté na 150°C.

  5. Korpus necháme vychladnout, prořízneme na polovinu, potřeme marmeládou a natřeme krémem, přiklopíme vrchní polovinu. Celý dort potřeme zbytkem krému a zdobíme čokoládovými ozdobami.

  6. Krém:

    Vyšleháme společně tvaroh, zakysanku a cukry. V jiné míse ušleháme šlehačku se ztužovači, poté ji tuhou postupně zašleháme do tvarohové směsi.

Poznámka

Na základ jsem použila korpus z http://www.toprecepty.cz/recept/14548-kakaove-rezy-s-cokoladovou-polevou/, osvědčil se mi jako vynikající základ nejen pro dané řezy.

Forma 23cm (menší), jinak by bylo třeba zvětšit dávkování surovin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaový dort s čokoládovými ozdobami

  • aksvo aksvo

    Tak jsem se rozhodla zkusit krém bez másla a tento krém nemá chybu, opravdu výborný:yes: diky

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    isindy: Krém jsem zamrazila, tak uvidím, jaký v pátek bude. Jinak dort všem moc chutnal, mockrát děkuji za receptík a skvělé rady :-). Příští týden to bude hračka, když už vím, jak na to a nebudu se ničeho bát ;-).

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Tereza Blazkova: jsem ráda, že se zadařilo :-) s tím krémem - neím nevím, já tomu mrazení moc nefandím, přemrzne voda obsažená v krému a většinou je po rozmrazení jakoby sražený.... já raději zbytky dám napospas rodině a udělám příště čerstvý

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Dort je už v lednici, jsem zvědavá, jaký zítra bude :-O. Krém je výborný :-). Jenom jsem se chtěla zeptat, nějaký krém mi zbyl, jak ho uchovat, aby mi vydržel do příštího týdne na další oslavu:-? Můžu ho zamrazit? A jak:-? Normálně dát do plastové butilky:-?

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Tereza Blazkova: pokud budete dávat na krém, není třeba podlepovat. Lepí se speciálním lepidlem na potahovku (fondant), ale na kremu drzi sam. Ma tendenci se při nerovnoměrném provlhceni kroutit, na to pozor.

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Moc děkuji za všechny odpovědi. Dort budu péct úplně poprvé synovi k prvním narozeninám :-K. A ještě jsem se chtěla zeptat, když použiji jedlý papír, je třeba ho něčím podlepit nebo ho můžu jenom na dort nahoru položit:-?

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Tereza Blazkova: souhlasim s hostou, dávám na 30cm formu 10 vajec, korpus je trochu vyšší a prokrojim 2x. Pokud ti stačí nižší na jedno prokrojeni, dala bych 7 az 8 vajec s tím, ze 1 vejce je 30g cukru, 30g mouky s kakaem, 1 lžíce oleje. Na krém bych vše zdvojnásobila, pokud by trocha zbyla, vždy se spotřebuje třeba do poháru. Lepší než aby chybělo :-8

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Tereza Blazkova: za Ivanu ti doporučuji použít suroviny z tohoto receptu (stejný korpus, stejná autorka)https://www.toprecepty.cz/recept/16497-hranaty-cer..., to by mohlo odpovídat.
    Na formu 30 cm v průměru ale používá dvojnásobné množství z tohoto receptu (viz ostatní dorty autorky). Postup máš úplně blbuvzdorně rozepsaný tady https://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-ole...

    Odpovědět

  • casino casino

    Tereza Blazkova:
    No, při stejné tloušťce těsta stačí suroviny vynásobit koeficientem 1,25 :-)

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Chtěla bych se zeptat, chtěla bych upéct tento dortík do větší kulaté formy o průměru 28 cm. O kolik bych měla zvýšit množství surovin?

    Odpovědět

  • hladovahana hladovahana

    Vyborny a snadny korpus, doporucuji.

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Tak to je fakt překrásná bláznivina:yes::yes::yes:
    Určitě zkusím, ukládám a posílám bodíka:-p

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    No já jsem právě pracovala rychle,a le vždycky se mi to rozbortilo noo.. asi dám ruce k ledu :D

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Michaela: Míšo, ty čokoozdoby je fajn dát na chvíli do mrazáku...a pak pracovat rychle, žádné dlouhé žmoulání ;-):-)

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Jéé, to je krása, jak se vám to všempoivedlo přendat na dort? já jsem to již několikrát zkoušela, ale pokaždé se mito hned začalo roztékat v ruce..:-O:-(

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: jak ozdobit dort kakaový dort výroba čokoládových ozdob čím ozdobit dort čokoládové ozdoby postup kakaový dort recept jak ozdobit čokoládový dort čokoládové ozdoby výroba dortové ozdoby jak vyrobit dort dort s čokoládovou ozdobou výroba ozdob z čokolády jak vyrobit čokoládové ozdoby domaci cokoladove ozdoby kakaový korpus výroba čokoládových ozdob jak na to dorty s cokoladovou ozdobou dortové ozdoby čokoládové ozdoby z čokolády na vaření jak ozdobit dort čokoládou

Zapomněl/a jsem heslo