Kachní prsíčka na rozmarýnu s brusinkovým přelivem

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Drůbeží maso 16 názorů

Suroviny

kachní prsa
na marinádu:
olej
koření andalusia
solamyl
sójová omáčka
worchestr
sůl (dle potřeby)
koňak (např. myslivec)
rozmarýn
brusinkový přeliv:
máslo
hladká mouka
studená voda
sůl
smetana
brusinky
Koňak
slunečnicový olej (na restování a pečení)
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka naložíme do marinády (já jsem prsíčka nakládal ve středu a připravoval k sobotnímu obědu).

  2. Prsíčka zprudka orestujeme, aby se zatáhla a postupně ukládáme do pekáče s "kapkou" oleje, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme cca 1,5-2 hodiny při 180 stupních.

  3. Brusinkový přeliv: z másla, mouky a studené vody uděláme bešamel, do kterého po provaření přidáme brusinky, smetanu a ke konci přilijeme myslivce, ještě krátce necháme probublat a můžeme přelívat.

Poznámka

Zdroj: recept mi nepřišel emailem, ale získal jsem ho od šéfkuchařky Beskydského hotelu Relax. Prsíčka byla součástí loňského silvestrovského menu, podávala se jako předkrm s pečivem a byla tak skvělá, že jsem je připravil k včerejšímu slavnostnímu obědu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prsíčka na rozmarýnu s brusinkovým přelivem

  • Jenny Jenny

    přidávám se k cardance,jen ten bodík bude 21:yes:;-)

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Nedalo mi to a udělala jsem z celé naporcované kachničky. Naloženou jsem ji měla od úterý a v sobotu byla na oběd. Výborná chuť, masíčko se jen rozpadalo a byl ještě přepychový výpek. Jen jsem nevěděla alespoň trošku poměr surovin k té brusinkové omáčce, tak jí bylo trošku víc, ale dojedla se v pondělí ke krkovičkovým steakům a bylo to fajn. Přidávám foto a bod.

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Myslíte, že by to šlo z celé naporcované kachny? Musím ji vyndat z mrazáku kvůli místu a hledám něco jiného, než je klasika se zelím. Děkuji

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za komentáře i bodíky:yes::-K.

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Smekám klobouk:yes:báječně chutné jídlo:-p, skvělá obloha, elegantní foto:yes:, zkrátka bezkonkurenční;-) 11. bodík už tam letí:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak myslivce tam přidat ... no... vypadá to dobře, brusinky - ani nemluvím :-D:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Bibinka vystihla vše podstatné, já jen dodávám, že toto excelentní jídlo by klidne mohli podávat i v Praze na Hradě. :-p:yes:;-):-K Posílám další bod za tento kuchařský skvost. :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jendo, ty když sem dáš recept, tak vždycky stojí za to a není tomu jinak ani zde-excelentní a krásná fotka:-!Není co dodat, jen přidat 8.boda:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Jendo - +:yes::-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    :-O:-O:-O, žasnu,:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Ta narůžovělá barvička Jendo:yes:..krásný recept a nádherné foto.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • ruzena ruzena

    Nádhera a jistě i dobrá:-p;-):-K +3

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to je něco, co přímo nadchlo:yes:+2.

    Odpovědět

  • opuncie opuncie

    Jendo, to nemá chybu!!! Kdybych mohla dát víc bodů, neváhala bych ani u dvoj či trojciferného čísla. Dokonalé a už vím, čím oslavíme narozeniny mé snachy :yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: recept kachni prsicka recept na pečené kachní prsíčka kachni prsa pohlreich kachna recepty pohlreich gratinovaná kachna kachní steak kachní prsa s brusinkami kachna po čínsku recept kachni prsa recept kachní prsa na brusinkách kachní prsa po čínsku marinovaná kachní prsa gratinovaná kachní prsa recepty-kachní prsíčka recepty z kachních prsíček pohlreich recepty kachna pohlreich kachní prsa kuřecí prsíčka na rozmarýnu kachna recept pohlreich kachni steak recept

Zapomněl/a jsem heslo