

Kachní prsíčka na pomerančích
Suroviny 4 porce
- 4 ks kachních prsou
- 1 pomeranč (bio)
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotka
- 250 ml suchého červeného vína
- 1 bobkový list
- 2 PL balzamikového octa
- 1 KL cukru
- 3 PL želé na dorty (rybízové)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Kůži na prsíčkách nařízneme až k masu (ne do masa) do mřížky.
Z pomeranče nastrouháme kůru a potřeme s ní prsa. Vložíme je do ploché nádoby.
Česnek a šalotku nasekáme na jemno a nasypeme na prsa. Přidáme bobkový list.
Z pomeranče vymačkáme šťávu a polijeme prsa. Přilijeme víno a necháme marinovat minimálně 1 hodinu.
Prsa vyndáme a necháme důkladně okapat.
Marinádu nalijeme do malého hrnce, přilijeme balzamikový ocet a přivedeme do varu. Vaříme tak dlouho, dokud se nezredukuje na polovinu množství.
Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme pepřem, solí a cukrem.
Přidáme rybízové želé a vaříme 1 - 2 minuty, až omáčka zhoustne.
Kachní prsa položíme na sucho rozpálenou pánev a pečeme až je kůže křupavá. Stáhneme plamen, obrátíme a dopečeme.
Maso nakrájíme na plátky a přilijeme omáčku.
Poznámka od kuchařky
Recept je Z. Pohlreicha.
Biopomeranč a rybízové želé jsem na maloměstě nesehnal. Nahradil jsem proto řádně vydrhnutým pomerančem a rybízovou marmeládou. Chuť byla výborná.
KL - kávová lžička
PL - polévková lžíce
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní prsíčka na pomerančích
-
Dneska jsem dělal. Mám jen pár poznámek či dotazů a postřehů.
Taky jsem zapomněl na rybízové želé apoužil rybízový džem, ale omáčka nezhoustla, dle obrázku myslím jako u tebe. Ale v originálu to má být hustší přeliv čistě na maso, proto je tam to želé.
Pak ještě dle receptu jsem nesolil maso, nicméně to pak bylo trochu méně slanné. Možná i díky té nepovedené omáčce, která to má právě nahradit to solenní masa. No mám már poznámek do příště až budu dělat znova, každopádně sme to všichni s chutí snědli.
Jen vymyslet vhodnou přílohu je obtížnější. -
Dooga Kombinace sladko slaná to je skvělá volba,ještě jsem kachnu na pomerančích nejedla ale tento recept stojí za zkoušku,moc hezky nafoceno
uložím a vyzkouším...
-
Parádní bašta
+
a super foto
-
Vašíku to musela být dobrota
+
-
Úžasné
-
Superka, moc pěkné, také jsem si při 200 rcp., dávala záležet jako Ty
-
Bibinka: Taky jsem si dal záležet - je to můj 100. recept.
-
Dooga: moc pěkný a vymazlený recept, vypadá hodně jedle a zaručeně jedlý bude
Máš jasnej kulatej 1O.bod
-
Dooga:
... super
V Brně, teď ale máme vše modro-bíléteda kromě talířů
-
-
Dooga: jj, už jsem si Tě uložila
-
nádhera.
-
,hned bych si dala,vypadá to náramně
-
zizala: A je výborná. Nekecám.
-
Ta omáčka vypadá vyloženě lákavě