Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachna

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Kachna je pokrmem vskutku slavnostním. Některé hospodyňky si však na její přípravu netroufají. My vám přinášíme recept, který je snadný a chutný. S nadýchaným knedlíkem a zelím může být novou stálicí vaší sváteční tabule.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 633 kJ /
1 107 kcal
Bílkoviny47,28 g
Tuky24,33 g
Vláknina33,02 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 375 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy162,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme pastu z česneku, kterou následně potřeme kachnu. Tři stroužky česneku prolisujeme a smícháme se solí, paprikou a pepřem. Kachnu rovnoměrně potřeme. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, k ní přidáme na kostičky nakrájená játra a najemno nastrouhané brambory. Společně vše za stálého míchání orestujeme. Krok 3: Připravenou nádivku necháme vychladnout. Poté do ní rozklepneme vajíčka, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a dobře zpracujeme. Krok 4: Kachnu naplníme nádivkou, zašijeme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přikrytou pečeme 2-3 hodiny v troubě rozehřáté na 200 °C. Během pečení podléváme vypečeným tukem a také můžeme kachnu během pečení otočit. Krok 5: Upečenou kachnu odkryjeme, propícháme vidličkou, pořádně polijeme vypečenou šťávou a necháme ještě na moment dopéct na kůrčičku.

TIP: Různé způsoby pečení kachny

Zveřejněno 22. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpB8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpB8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

savlinka::-) Ďakujem za fotky, sú pekné :yes:;-)

u nás dnes také byla kačenka;-)

Jiří Bureš:...a nebudou to spíše noky, než bramborový knedlík:-?;-):-D

Jiří Bureš 25. 12. 2011 16:35
Abych parafrázoval film Pelíšky: U nás se vždycky na Hod Boží podává pečená kačena s bramborovým knedlíčkem. Viď Vilmo. ;-)

http://recepty.jiribures.cz/masa/kacena-pecena/

Díky za upřesnění. Zítra tento recept budu testovat. Snacha má narozeniny, syn svátek a obě jejich děti budou slavnostní večeři též přítomné. A ja som tiež maškrtná. Experimentuji ráda, stejně tak jako mám ráda Slovensko a všechny dobré lidi tam žijící.:-D

galgala, dlzka pecenia závisí od hmotnosti kacky. Platí pravidlo : 30 min + 1 hod na kazdý kilogram kacice , platí to aj pre hus. Takze 2 kg kacicu je potrebné piect cca 2,5 hod. Aby sa pekne prepiekla, treba hu piect pri strednej teplote, asi 180 °C.

Koupila jsem kachnu a hledala jsem něco netradičního. Tenhle recept vyzkouším. Jen ta délka pečení mi připadá poněkud dlouhá. A ještě dodatek pro některé mladé české kuchařinky, kterým je zvukomalebná slovenština nesrozumitelná. Pečeň = játra, hydina = drůbež, piper = pepř, opražit = osmažit, zemiaky = brambory, strúčik = stroužek. :-*

Tématické fráze:
pecena kachna, pecena kachna recept, kachna recepty, pečení kachny, kachna recept, kachna pečená, pečená kachna recepty, recept na pečenou kachnu, recept pečená kachna, pečená kačena, jak dlouho se peče kachna, recept na pečení kachny, jak se pece kachna, nejlepší pečená kachna, pečená mladá kachna, recepty pečená kachna, recepty kachna pečená, pečená kachna top recepty, pecena kacka, dlouho pečená kachna

Suroviny:
kachna, kachna, cibule, brambory, vejce, olej, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, česnek, majoránka, voda

Přidat fotografie receptu