Pečená kachna

tejaja Kuchařka: tejaja

Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

1 kachna
2 cibule
800 g brambor
3 vejce
výpek (z kachny)
olej
sůl
1 KL mletého pepře
1 PL mleté papriky
4 stroužky česneku
majoránka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kačku potrieme pred pečením pastou z 3 strúčikov cesnaku, solí, papriky a čierneho korenia.

  2. Zemiaky na jemno nastrúhame, cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji, pridáme na kostičky nakrájané pečienky, zemiaky a niekoľko minút za stálého miešania pražíme.

  3. Necháme vychladnút, pridáme vajce, prelisovaný strúčik cesnaku, soľ, piper, majoránku a dobre prepracujeme.

  4. Náplňou naplníme kačku, zašijeme, vložíme do pekáča, podlejeme 1/2 dl vody a prikrytú pečieme 2-3 hodiny. Behom pečenia polievame vypečeným tukom.

  5. Mäkkú kačku odkryjeme, prepícháme vidličkou, vypečenou šťavou polejeme a necháme dopiecť do chrumkava.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kachna

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    savlinka::-) Ďakujem za fotky, sú pekné :yes:;-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    u nás dnes také byla kačenka;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jiří Bureš:...a nebudou to spíše noky, než bramborový knedlík:-?;-):-D

    Odpovědět

  • Jiří Bureš Jiří Bureš(neregistrovaný)

    Abych parafrázoval film Pelíšky: U nás se vždycky na Hod Boží podává pečená kačena s bramborovým knedlíčkem. Viď Vilmo. ;-)

    http://recepty.jiribures.cz/masa/kacena-pecena/

    Odpovědět

  • galgala galgala

    Díky za upřesnění. Zítra tento recept budu testovat. Snacha má narozeniny, syn svátek a obě jejich děti budou slavnostní večeři též přítomné. A ja som tiež maškrtná. Experimentuji ráda, stejně tak jako mám ráda Slovensko a všechny dobré lidi tam žijící.:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    galgala, dlzka pecenia závisí od hmotnosti kacky. Platí pravidlo : 30 min + 1 hod na kazdý kilogram kacice , platí to aj pre hus. Takze 2 kg kacicu je potrebné piect cca 2,5 hod. Aby sa pekne prepiekla, treba hu piect pri strednej teplote, asi 180 °C.

    Odpovědět

  • galgala galgala

    Koupila jsem kachnu a hledala jsem něco netradičního. Tenhle recept vyzkouším. Jen ta délka pečení mi připadá poněkud dlouhá. A ještě dodatek pro některé mladé české kuchařinky, kterým je zvukomalebná slovenština nesrozumitelná. Pečeň = játra, hydina = drůbež, piper = pepř, opražit = osmažit, zemiaky = brambory, strúčik = stroužek. :-*

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pecena kachna pecena kachna recept recept pečená kachna kachna pečená pečení kachny recept na pečenou kachnu recept na pečení kachny jak dlouho se peče kachna nejlepší pečená kachna pečená kačena pečená kachna recepty recepty pečená kachna pečená mladá kachna pecena kacka jak se pece kachna dlouhé pečení kachny jak se dlouho pece kachna delka peceni kachny nejlepší kachna nejlepší recept na kachnu

Zapomněl/a jsem heslo