Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 062 kJ / 971 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,06 g |
| Tuky | 18,10 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 385 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,61 g |
| Sacharidy | 36,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme každé vodorovně na 2 pláty, lehce jen klouby ruky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme stranou.
Krok 2: Smícháme všechny omáčky a sůl. Do menšího rozehřátého rendlíku dáme olej a přidáme česnek. Když se rozvoní, přidáme med, vývar a všechny omáčky, promícháme a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu.
V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme. Krok 3: V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Krok 4: Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).
V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme. Krok 3: V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Krok 4: Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).
Zveřejněno 29. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Asijské křupavé kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ok7
Moje poznámka
Asijské křupavé kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ok7
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 5 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 5 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 6 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 6 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 8 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 10 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 12 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 12 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 12 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 12 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
česnek,
voda,
olej,
olej,
česnek,
omáčka hoisin,
sriracha,
med,
vývar,
omáčka sojová sladká,
sůl,
škrob kukuřičný,
voda
Komentáře (9)
Málem jsem rcp "zasklil" jako jeden z dalších nezajímavých...
No ale, kdyby součástí názvu bylo slůvko TEMPURA, tak i mnozí jiní by hned věděli wcg, že