Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 062 kJ / 971 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,06 g |
Tuky | 18,10 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,61 g |
Sacharidy | 36,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme každé vodorovně na 2 pláty, lehce jen klouby ruky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme stranou.
Krok 2: Smícháme všechny omáčky a sůl. Do menšího rozehřátého rendlíku dáme olej a přidáme česnek. Když se rozvoní, přidáme med, vývar a všechny omáčky, promícháme a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu.
V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme. Krok 3: V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Krok 4: Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).
V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme. Krok 3: V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Krok 4: Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).
Zveřejněno 29. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Asijské křupavé kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ok7
Moje poznámka
Asijské křupavé kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ok7
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 15 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 15 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 39 minutami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 1 hodinou
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 1 hodinou
Rajská omáčka
Nikki1 před 1 hodinou
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 2 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 3 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 3 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
česnek,
voda,
olej,
olej,
česnek,
omáčka hoisin,
sriracha,
med,
vývar,
omáčka sojová sladká,
sůl,
škrob kukuřičný,
voda
Komentáře (8)
Málem jsem rcp "zasklil" jako jeden z dalších nezajímavých...
No ale, kdyby součástí názvu bylo slůvko TEMPURA, tak i mnozí jiní by hned věděli wcg, že