Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštiková pomazánka II.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 a více

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 087 kJ /
1 216 kcal
Bílkoviny40,14 g
Tuky106,37 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 1,90 g
Sůl4,53 g
Sacharidy23,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paštiku (měla jsem svoji domácí) utřeme s máslem, osolíme, opepříme, přidáme najemno krájenou cibuli a okurku (nebo drobně posekanou čalamádu) a nadrobno rozkrájená vejce (další vejce jsem použila na ozdobu). Krok 2: Podle chuti můžeme přidat i lžičku hořčice. Pokud použiji do pomazánky čalamádu, tak hořčici ani nedávám, ale kdo rád, tak si ji přidá. Krok 3: Promícháme a mažeme na chleba, veku, apod. Hodí se i na jednohubky. Zdobíme dle fantazie a obsahu ledničky.
Množství surovin si každý může upravit podle své chuti a podle počtu strávníků.

Zveřejněno 2. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštiková pomazánka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzPR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštiková pomazánka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzPR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Simona Skolakova: Děkuji za komentář a jsem ráda, že se ti recept líbí. Dělávala jsemho často, nejen z paštiky, ale i z uzenáče a z vepřové konzervy (to bez másla) a vždycky to bylo opravdu dobré. Tak ať ti chutná! :yes::-K:-K:-K

MamlajdaD: teď se mi receptík líbí,díky za něj a ráda ho vyzkouším;-):yes::yes:

casino: Děkuji za komentář a za váš názor. Rozhodovala jsem se, jestli vůbec mám recept vložit, je opravdu triviální (jako velká část receptů na pomazánky), v tom s vámi souhlasím. Rozhodla jsem se očividně špatně a pykám za to, patří mi to. Ale pokusím se děvčatům vyhovět, aby to měly napsané "akurátně". ;-):-8 Zdravím! :-K:-K:-K

Přijde mi, že tu mlátíme prázdnou slámu... :-8
Pomineme-li triviálnost receptu8-( pak podobné míchanice se dělají stylem BABICA "když nemáte co tam patří, tak tam vražte to co máte" a bazírovat ještě i na množství toho či onoho je jaksi mimo mísu, že :-K
Edit:
MamlajdaD: já bych to nechal bejt jak je to napísané :-)

Simona Skolakova: Děkuji za komentář. :-K Dobře, doplním tedy, když to tolik lidí považuje za nutné. Ale protože tyhle jednoduché věci dělám od oka a v malém množství, budou to jen odhady. Tomu jsem se bránila, za těmi čísly si nemůžu stát. :-( Snad se tedy aspoň trochu trefím. Jdu hledat na web, kolik váží obstojnější paštika ve skle, ať se mám čeho chytit. Drž mi palec, ať to všechno správně odhadnu. ;-) Měj se hezky! :-K:-K

Musím souhlasit s Ejou,nedalo mi to a tak jsem si prohlížela recepty na pomazánky,v každém receptu je uvedeno množství surovin a to myslím,že by tak mělo být,což u tohoto receptu opravdu není,nebo nebylo!!!Kolik másla jsi nedoplnila,ale je to docela podstatné.No nevadí,můžou za čas přijít dotazy,jak se i u jiných receptů stává,ale ty Mamlajdo tu nejsi nováčkem,tak bych předpokládala,že když tě na to upozorníme,že to doplníš a nebudeš se přít.Není to nic špatného,je to jen a jen o přístupu :-K

Eja57: Ptát se můžeš kdykoliv na cokoliv chceš. ;-) Ptej se, kdy tě to napadne. :-8 Ale v tomto případě si myslím, že když si např. poměr máslo - paštika udělá někdo 1:1 je to jeho volba (ale myslím, že by to nenapadlo ani začátečníka), ale stejně - po dochucení to také bude dobré. No a že to bude jiné nežli jiný poměr těchto surovin je také pravda. Takže i přes rozdílnost názorů se asi shodneme, že obě máme svou pravdu! ;-):-8 ale každá jiný úhel pohledu. :-D Zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD: já si zase myslím, že při poměru paštika : máslo kupř. 1:1 nebo 4:1 vznikne úplně něco jiného....u dochucovadel dejme tomu, dle chuti, ale u základních surovin i u jak ty říkáš receptu "udělá i desetileté dítě" by podle mne množství v receptu na webu chybět nemělo...
Evidentně máme rozdílné názory, Tvůj respektuji a slibuji, že se už na nic ptát nebudu.

Eja57: Já nemám nic proti tvému dotazu, odpověděla jsem ti na něj také SLUŠNĚ, akorát mi připadá, že tak jednoduchý recept, který spočívá ve smíchání paštiky s kouskem másla a několika surovinami (a který zvládne udělat i desetileté dítě) se diskutuje o detailech, které mně nepřipadají podstatné a které si stejně každý přizpůsobí podle svého. Ale připouštím, že se možná mýlím. ;-) Rozhodně jsem se tě nechtěla nijak dotknout. :-K:-K

MamlajdaD: já jsem se SLUŠNĚ zeptala kolik surovin, omlouvám se za nevhodný dotaz - také přeji hezký víkend.

Eja57: Děkuji za komentář. :-K Opravila jsem množství v surovinách, pokud se recept nelíbí, nechám ho smazat, to mi nebude dělat žádný problém. Přeji hezký víkend! :-8:-K:-K

2 vajíčka natvrdo v surovinách jsou - ale NA KOLIK paštiky a kolik másla už tam není...

Simona Skolakova: Děkuji za komentář a za názor. ;-):-K Tahle pomazánka jde z jakékoliv játrové paštiky, ale máš pravdu, dopíšu tam alespoň slovo "játrová", tak aby to náhodou někoho nepopletlo a neudělal pomazánku z paštiky třeba rybí. Ale kdoví, třeba by to bylo také dobré, protože tohle ochucení pomazánky je použitelné i na pomazánku z uzenáče, i z vepřové konzervy apod. To mám vyzkoušeno (jen do vepřovky nedávám to máslo). :-8 A jak udělat domácí paštiku, na to je tady spoustu receptů, a tento recept není o výrobě paštiky. Je mi líto, že tě tě recept tak iritoval! :-( Přeji hezký víkend! :-K:-K:-K

Hezký receptík,ale když se zamyslím,tak začínající kuchařinky když si přečtou paštika nejlépe domácí,tak je z čeho?????Nebylo by dobré si s receptem pohrát a napsat o jakou paštiku se jedná???Z čeho je apod.???Nic ve zlém,ale tento recept mne nezaujal,protože to hlavní je paštika!!Ale jaká????Z čeho???Jak jí udělám????A nebo kde jí koupím???:-(

Mika59: ;-):-K:-K:-K

MamlajdaD: Jasně dříve, když byly paštiky ještě fakt paštikou jsme dělali pomazánky, knedlíčky a různé věci. Jen mi přišlo, že když si dám práci s domácí paštikou tak si ji vychutnáme.. Ale je pravda, že když jsi sama a nesníš najednou, tak si to vylepšíš..;-)

Mika 59: Děkuji za komentář a za tvůj názor. :-8:-K Já nevím, pro kolik lidí vaříš, ale já jsem sama a tak když si otevřu sklenici paštiky, tak jí čast sním tak, jak je (a s chutí) a třeba z druhé poloviny paštiky si udělám pomazánku. ;-) Nikde v receptu netvrdím, že paštika se musí použít domácí. Jen si myslím, že ty domácí jsou lepší, než většina kupovaných, ale nikomu svůj názor nevnucuji, ať si každý zvolí paštiku podle svého. ;-):-8 Měj se moc hezky! :-K:-K:-K

No recept je fajn, pokud si paštiku koupím. Ale když už si udělám svou, není třeba z ní dělat pomazánku. To opravdu nemíním špatně jen mi to připadá zbytečné, protože si ji udělám podle svých chutí. Ale tím nemám opravdu nic proti receptu..;-):-K

tejaja: Taky jsem si kdysi doma paštiky nedělala, nebylo to zapotřebí! Ale dnes si občas pár skleniček udělám. Tentokrát mám udělanou paštiku z kuřecích jater a vařeného slepičího masa. Pomazánku jsem si udělala, abych měla změnu. Recept je ale klasický, tak jsem váhala, jestli ho mám přidat. ;-):-8 Děkuji za komentář! :-K:-K:-K

Jaromíra18: Děkuji za komentář, je fakt dobrá, a hlavně - je to rychlovka. :yes::-K:-K

Kedysi som túto pomazánku robievala, ešte v časoch, keď aj v obchode boli kvalitné. ;-)

:yes: Je vynikající.:-K

Suroviny:
paštika játrová, máslo, pepř, cibule, okurky sterilované, vejce, hořčice

Přidat fotografie receptu