Květákový salát s čedarem a slaninou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15-20 minut 3 porce Saláty 2 názory

Suroviny

250 g květáku
100 g čedaru
100 g anglické slaniny
1 malá červená cibule
římský nebo ledový salát pár listů
Zálivka:
2 lžíce majonézy
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
špetka cukru
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na malé růžičky, opláchneme a povaříme 3 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Salát můžeme ale dělat rovnou ze syrového květáku. Slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme.

  2. Ledový nebo římský salát natrháme na malé kousky a čedar nastrouháme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, spaříme na sítku a propláchneme studenou vodou, necháme okapat..

  3. Vše dáme do velké mísy, v malé misce vidličkou prošleháme zálivku, přidáme do mísy a vše promícháme. Salát podáváme vychlazený samotný nebo s tmavým pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květákový salát s čedarem a slaninou

  • hazel: moc děkuji :-K já to tak musím dělat pro lehčí stavitelnost vzhledem k věku strávníků, mladým to nevadí a je dobře, že jste si to udělala podle svého o tom to vaření přece je :-):-K hezký večer

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Dnes jsem zkusila tento salat. Je vyborny. Kvetak jsem nevarila,ani jsem nesparila cervenou cibuli. Ubrala jsem I trochu majonezy. Salatu to vubec neskodilo. Urcite budu delat znovu, Dik za recepis.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo