Tradiční paštikové koření

cathleen Kuchařka: cathleen

Ostatní 7 názorů

Suroviny

15% mletého nového koření
48% mletého černého pepře
9% mleté skořice
14,5 % mletého zázvoru
10 % mletého muškátového květu
1,5 % mletého bobkového listu
2 % mletého kardamomu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím zmizel problém s odstraňováním vyvařených kuliček, listů apod.

Poznámka

Výborné zkušenosti s mletým kořením mám např. od

Rojíkovo koření http://www.rojikovokoreni.cz/

Koření od Antonína http://www.koreni.cz/

Recept je z knihy Zapomenuté receptury masných výrobků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tradiční paštikové koření

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    cathleen: Koukal jsem na to koření od Rojka a fakt nechápu, proč bych si měl do vlastní paštiky cpát éčka? Když už se s tím doma patlám, tak chci aby to bylo dobrý a kvalitní. To si můžu rovnou koupit paštiku v Kauflandu :-p. Sám si koření moc nemelu, pač je to pak moc hrubý, ale koukám co v tom je, i když je fakt, že občas je docela umění najít bez éček. Třeba tuto http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/pastiko... nebo tu http://kralovstvichuti.cz/koreni/smesi-koreni/past...

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Není nad domácí výrobu, kam se zase vracíme:-D+:yes:
    Cathleen, je moc prima, že jsi majitelkou takových knih:-D

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Děkuji za tip.:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    mimosa: nevím, můžeš zkusit třeba na troše masa, až budeš dělat karbanátky. Ale jestli můžu hodit vlastní zkušenost:-8 vyzkoušeli jsme (zcela náhodou) do sekané Rožnění od Rojíka http://www.rojikovokoreni.cz/rozneni/p53 (složení - sůl, paprika, česnek, cibule, kmín, pepř, šalvěj, bazalka) a chutnalo tak, že snacha, která byla tehdy na návštěvě, teď používá taky. Zkus třeba -pro změnu- ochutit směsí podobnou téhle;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Drobek: paštikových koření je hodně druhů (hodně směsí), budeš muset vyzkoušet, která vám nejvíc chutná i voní (pokud to nebude tahle);-)

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Co myslíš,dalo by se touto směsí ochutit maso na sekanou-na studenou mísu?Že by to nělo zase jiný šmak.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Děkuju, moc jsi i pomohla. Kdykoli jsem se o paštiku pokusil, bylo to no, řeknu nebylo to ono.;-);-)
    Přitom paštiky milujem. Zkusím tedy tvůj návod.:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: paštikové koření složení paštikové koření paštikové koření recept co obsahuje paštikové koření domácí paštikové koření složení paštikového koření recept na paštikové koření koření do paštiky kde koupit paštikové koření kardamon koření jak používat koreni na pastiku složení paštikové koření paštikové koření -složení paštikové koření - složení co je paštikové koření výroba paštikového koření koření do paštiky složení recept paštikové koření koření na domácí paštiku složení koření na domácí paštiku