Česnekový sumeček smažený na másle

Ryby Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Ryby Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Suroviny 2 porce

350 g afrického sumečka
2 stroužky česneku
půlka citronu
sůl
pepř
Trojobal:
mouka
vejce
strouhanka
---
přepuštěné máslo (nebo obyčejné + lžička oleje)

Postup přípravy receptu

  1. Sumečka opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na porce. Z citronu odkrojíme 2 kolečka.
    Jednotlivé kousky ryby pokapeme šťávou ze zbylého kousku citronu, osolíme a opepříme.

  2. Na pánvičce rozpustíme přepuštěné máslo (nebo obyčejné máslo a lžičku oleje). Připravené porce ryby obalíme v trojobalu a ihned smažíme dozlatova.
    Podáváme s plátkem citronu, různě upraveným bramborem a salátem.

Poznámka od kuchařky

Jednoduchý nejlepší salát - čínské zelí nakrájené na nudličky, prolisovaný česnek, tatarská omáčka - vše podle chuti.

Komentáře k receptu Česnekový sumeček smažený na másle