Hrušková povidla na frgále
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat mnoha způsoby, ale měkké a šťavnaté hrušky s krátkou trvanlivostí je nejlepší zpracovat do povidel. Připravte si s námi tato jednoduchá hrušková povidla, která voní skořicí a hřebíčkem a oblíbenou náplň do koláčů budete mít vždy při ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 893 kJ / 2 365 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,57 g |
| Tuky | 5,80 g |
| Vláknina | 61,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 63 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 538,73 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušková povidla na frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLKO
Moje poznámka
Hrušková povidla na frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLKO
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 21 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 22 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 1 hodinou
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 3 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 3 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 4 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 6 hodinami
Suroviny:
skořice,
ocet,
hruška,
koření hřebíček,
cukr krupice
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
TIP: vypečený "karamel" z hrušek a koření jsem slila do dvou skleněných lahviček a používáme jej jako přeliv na buchtu, zmrzlinu nebo palačinky
Já je melu a pak ještě projedu el. pasírovačem, ale to už je moje rozmazlenost.
Na frgále se sice hrušková povidla dávají...
No, ale náplň na FRGÁLE se připravuje z rozvařených SUŠENÝCH hrušek, že