Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 382 kJ / 1 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,18 g |
Tuky | 162,52 g |
Vláknina | 12,69 g |
Cholesterol | 641 mg |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 7,42 g |
Sacharidy | 42,23 g |
Postup přípravy
Na pánev dáme špek, až se rozpustí, přidáme trochu oleje a plátek másla, cibuli a nakrájenou slaninu. Mícháme asi 5 minut. Pak přidáme lehce vyždímané zelí a společně restujeme. po 10 minutách přikápneme občas trošku vody a ještě chvíli dusíme, než se voda odpaří. Ještě jednou totéž. Krok 2: Pečivo v míse pořádně rozmačkáme s mlékem na kaši. Přidáme nastrouhané brambory, koření, vejce a další ingredience, promícháme. Přisypeme zchladlou směs z pánve a rozmícháme. Krok 3: Plech vymažeme, lžící dáváme malé hromádky a utvoříme placičky. Do vyhřáté trouby na 200°C vložíme plech na 20-25 minut. Další část smažíme na nepřilnavé pánvi pěkně do křupava na lžíci oleje a kousku másla.
Upečené placičky ještě na plechu lehce potřeme tuhým máslem.
Zveřejněno 3. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné bramborové vošouchy (bramboráčky, cmunda)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Enql
Moje poznámka
Zelné bramborové vošouchy (bramboráčky, cmunda)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Enql
Nejnovější recepty
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 2 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 4 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 4 hodinami
Tortilla plněná špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 29 minutami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 39 minutami
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 2 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 16 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 19 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 20 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 20 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 20 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 23 hodinami
Suroviny:
celozrnná bageta,
zelí kysané,
brambory,
mléko,
vejce,
slanina oravská,
špek,
cibule,
česnek,
majoránka,
pepř,
sůl,
olej,
máslo
Komentáře (8)
Moje teta tam přidávala trochu droždí. V Rokycanech přidávali salám na kostičky a mletou papriku. Někdo přidává škvarky.
Nedaleko Budějovic je vesnice od Č, kde je hospoda, a tam dělají Cmundu po kaplicku. Jsou to bramboráčky, k tomu uzené a vařené kyselé zelí. Někdy jsem vošouchy plnila sýrem, nejlépe Nivou. Takže základ zůstává, a pak už pracuje fantazie.