

Žebra s uzeným masem a česnekem
Suroviny
- 1 kg vepřových žeber
- 200 g uzené krkovičky
- 3 lžíce sójové omáčky
- 8 lžic řepkového oleje
- 3 lžičky sladké mleté papriky
- 2 cibule
- 1 palice česneku
- tenké plátky másla
Postup přípravy receptu
Žebra rozdělíme na menší části. Ty dáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli, rozebraný česnek, na kostky pokrájenou krkovici, sójovou omáčku a mletou papriku. Směs do masa vmasírujeme a necháme den odležet v lednici. Občas maso otočíme.
Druhý den pečeme při 190°C asi 1,2 hodiny. Před koncem přidáme plátky másla. Podávala jsem s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žebra s uzeným masem a česnekem
K receptu nejsou žádné komentáře.