Francouzský toast

Suroviny

2 vejce
250 ml plnotučného mléka
špetka strouhaného muškátového oříšku
1/4 lžičky mleté skořice
3 kapky vanilkového extraktu
2 lžičky vanilkového cukru
2 lžíce másla
4 pláty toastového chleba
Na ozdobu:
moučkový cukr
oblíbené ovoce
1 bílý jogurt + lžička vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. V misce vyšleháme vajíčka, mléko, muškátový oříšek, vanilkový extrakt a cukr. Máslo rozehřejeme v pánvi na středním plameni. Plátky toastového chleba namáčíme do vajíčkové směsi tak, aby chléb nasákl, a smažíme na másle do zlatavé barvy z obou stran.

  2. Bílý jogurt smícháme s vanilkovým cukrem. Toasty podáváme posypené moučkovým cukrem, pokrájeným ovocem a jogurtem.

Komentáře k receptu Francouzský toast