Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Mleté ořechy jsou ideálním „materiálem“ pro tvoření cukroví – jak pečeného, tak nepečeného. Je jen na vás, zda budete cukroví navíc slepovat, nebo jen zdobit. Budete-li chtít zvýraznit chuť ořechů, před mletím je opražte na sucho na pánvi.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
30-35 ks, záleží na velikosti koleček
Nutriční hodnoty
Energie | 11 331 kJ / 2 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,32 g |
Tuky | 186,40 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 210,11 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2022 21:23
milluskaH: Tak to si mala s tými orechami šťastie. Tu žiadne slušné orechy, pred sviatkami neboli! A ešte muž hovorí, no tak nepeč s orechami ! No chápeš, Vianoce bez orechových koláčov? By sa divil, čo všetko by nebolo na stole!
5. 1. 2022 20:00
Veronika.Hrozna: Na šťastie ja som dostala super orechy a tak sa mi podarilo všetko ok upiecť. Veronika, prajem Vám vela štastia-nebojte sa, snáď sa to aj zmení a bude lepšie, ja som dnes robila chlapský šmak a vraj velmi chutil. Hovorí sa, že" život je mrakodrap bez výtahu"- ale musíme bojovať, Je mi 70 preč a bojujem celý život .Pa ďakujem.
5. 1. 2022 19:09
Ja ďakujem, tento rok som piekla všetky tmavé podklady z tohoto cesta. Plnila som kakaovou, čokoládovou aj kávovovou plnkou. Parížske boli najlepšie! Iba orechy zdravé, chutné na koláče, je veľký problém zohnať a kúpiť. Kúpila som akési balené z Californie, tie boli úplne ztukovatené, smrdeli a potom z Poľska v škrupinke, tie boli, ako tak a nakoniec, tiež nejaké z Ameriky, v škrupine, ale nepoužiteľné- ztukovatené. Americké skončili , tam kde patrili ešte predtým, než ich naložili na loď, v koši na smeti. Nakoniec na trhu vylúpané, ale tiež nič moc, to nebolo!
Takže tento rok som nerobila ani orechovník, škoda práce. Bratislavské rohlíčky z tých poľských, lebo tie z trhu, som dala do tvojho cesta, aby to aspoň nejako chutnalo. Ale žiadna sláva, to nebola! Vraj je nejaká choroba orechov a neurodia sa všade, sú vraj úplne čierne a nepoužiteľné ! Prajem pevné zdravie, všetko pekné v Novom roku !
Takže tento rok som nerobila ani orechovník, škoda práce. Bratislavské rohlíčky z tých poľských, lebo tie z trhu, som dala do tvojho cesta, aby to aspoň nejako chutnalo. Ale žiadna sláva, to nebola! Vraj je nejaká choroba orechov a neurodia sa všade, sú vraj úplne čierne a nepoužiteľné ! Prajem pevné zdravie, všetko pekné v Novom roku !
4. 1. 2022 14:20
Veronika.Hrozna Paní Veronika děkuji , " sranda musí byť čo byť chleba nebolo."
Prajem Vám samé slniečkom zaliate dni-
Prajem Vám samé slniečkom zaliate dni-
11. 12. 2021 21:59
milluskaH: Letos s tímto těstem i takové drobné koláčky a samozřejmě i rohlíčky a fotečka ti fičí !
Uf, teď jsem byla kouknout na stav rohlíčků, no tristní to je. Zřejmě mám ve špajzu nějakého zloděje! Ty se nedožijí Štedrého večera.
Uf, teď jsem byla kouknout na stav rohlíčků, no tristní to je. Zřejmě mám ve špajzu nějakého zloděje! Ty se nedožijí Štedrého večera.
2. 4. 2021 17:30
Moc děkuji za recept, dnes jsme se rozhodli se synkem udělat nějakou velikonoční mňamku a váš recept je super
11. 12. 2020 23:14
milluskaH: Já děkuji ! Už nikdy jiný podklad, pro krémové pařížské rohlíčky!
11. 12. 2020 23:11
Veronika.Hrozna: To mám radosť ,moc ďakujem.
11. 12. 2020 22:12
milluskaH: Miluška pochvala letí, pred 3 dňami som dávala maslovo-čokoládový krém, ktorý dávam do dobošky, už sa to preležalo - no nemám slov, ako je to dobré a jemné !
4. 12. 2020 15:15
Veronika.Hrozna: Milá Veronika-to jsem ráda ,já pekla jsem také a trochu zdobila. Děkuji moc, mám velkou rodinku tak peču docela hodně, přeji hezký den.
3. 12. 2020 19:30
milluskaH: Dopečeno, bez problému. Udělal jsem si i pár koleček a spoustu podkladů pod rohlíčky. Ty kolečka namažu malinovým džemem, dám na ně kolečko s dírkou z lineckého, to bude bašta, ořechy, maliny a linecké, pokapu troškou čokopolevy ! Další zákusek hotový. Při jednom pečení! Voní to máslem a ořechy a co teprve potom, až se to rozleží a rozvine to chuť, asi budu muset schovat, jinak nic nezbude.
3. 12. 2020 14:29
3. 12. 2020 14:07
milluskaH: Tak klidně piš slovensky. Já jsem v Bratislavě hezkou rádku let. Čtu a píšu "pod obojím" !
3. 12. 2020 14:04
Veronika.Hrozna: Ste zlatíčko-ano, vajíčko nedávám jen máslo, mouku, cukr a ořechy-když je plním tak na jednu dávku dám10dg písek cukr,10dg máslo a kakao pokapu rumem-celý rok v něm mám v něm naložené rozinky./prosím o prominutí chybiček jsem Slovenka
3. 12. 2020 13:53
millusko: Ještě jen chladím těsto za oknem. Zadělala jsem v robotu a večer upeču zkušební kousky a doufám, že to bude dost křehké, není v tom vajíčko! Přidala jsem dvě KL kakao, doufám, že jsem to tím nepokazila. Udělal jsem jenom jednu várku, aby jsem odzkoušela. Děkuji za hezké vánoční přání a přeji totéž!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 16 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 3 hodinami
Šunkofleky
bohdana uvařila před 4 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 4 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 5 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 6 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 6 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 6 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Ovocný dortík se želatinou
barbora-cz uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Český král Karel IV. pořádal velkolepé hostiny, ale nejvíc si stejně pochutnal na obyčejném chlebu s máslem
Další recepty
Suroviny: máslo, mouka hladká, cukr písek, ořechy mleté, sůl, rum
Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNMv
21 názorů