

Svěží marinovaný losos
Suroviny 2 porce
- 2 porce filetů z lososa - s kůží
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl
- pepř celý
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 menší stroužky česneku
- máslo s troškou oleje na osmažení
Postup přípravy receptu
V misce nebo hlubokém talíři vymícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, jemně strouhaného zázvoru a česneku. Filety lososa osolíme, opepříme, potřeme připravenou marinádou a necháme alespoň hodinu při pokojové teplotě odležet.
V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla s troškou oleje a odleželé filety v něm osmažíme na střední teplotě, ne příliš zprudka, nejprve kůží dolů. Po osmažení kůže lehce dokřupava filety lososa otočíme a dosmažíme z druhé strany. Dobu smažení z druhé strany si každý sám ohlídá, jelikož tloušťka filetů není stejná a pokud máme filety slabší, není nutné lososa z druhé strany dlouho trápit.
Podáváme s bramborami, zeleninovým pyré, opečeným toustem... a kouskem citronu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Svěží marinovaný losos
K receptu nejsou žádné komentáře.