Nepečený koláč s višňovým džemem a čokoládou

Suroviny 10 porcí

150 g máslových sušenek
3 PL mletých vlašských ořechů
1 ČL perníkového koření
100 g rozpuštěného másla
200 g višňového džemu
250 ml smetany ke šlehání
250 g (60%) tmavé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. V mise spolu zmiešame rozdrvené sušienky, mleté vlašských orechy, perníkové korenie a rozpustené maslo.

  2. Do tartaletkovej formy (priemer 28 cm) vložíme vymiešanú sušienkovú zmes a pevne ju rovnomerne utlačíme do celej formy vrátane okrajov.

  3. Dáme do chladničky na 30 minút.

  4. Po 30 minútach vyberieme formu z chladničky a na stuhnutú sušienkovú zmes dáme džem a rovnomerne rozotrieme.

  5. Do horúcej smotany pridáme nalámanú tmavú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

  6. Po rozpustení vylejeme čokoládu na koláč a dáme do chladničky na minimálne 3 hodiny.

Komentáře k receptu Nepečený koláč s višňovým džemem a čokoládou

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: pěkný recept, už mi došla loňská višňová marmeláda tak až bude letošní určitě udělám, je to jistě moc dobrý dezert. <3:-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Zajímavý receptík, a je tam spousta čokolády .....

    Odpovědět