Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 992 kJ / 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,96 g |
Tuky | 8,79 g |
Vláknina | 15,36 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 71,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krupici namočit na 20 minut do studené vody.
Uvařit ze stejné studené vody v hrnci se silným dnem.
Solit po začátku varu. Vařit mírným varem asi 13-14 min za občasného míchání, než začne kaše "mlaskat". Krok 2: Ztuhlá povidla rozetřít s vodou. Krok 3: Po nalití kaše do mísy obsahu 1-1,2 l.
Přidat dochucení a promíchat. Krok 4: Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut.
Uvařit ze stejné studené vody v hrnci se silným dnem.
Solit po začátku varu. Vařit mírným varem asi 13-14 min za občasného míchání, než začne kaše "mlaskat". Krok 2: Ztuhlá povidla rozetřít s vodou. Krok 3: Po nalití kaše do mísy obsahu 1-1,2 l.
Přidat dochucení a promíchat. Krok 4: Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpAN
Moje poznámka
Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpAN
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 14 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 17 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 5 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 8 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 10 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 11 hodinami
Suroviny:
pšenice,
voda,
sůl,
povidla švestková,
cukr,
máslo,
skořice mletá
Komentáře (8)
Ano, měla by to být ona.
Podle popisu je to nejjednodušší a nejlevnější. Mohlo to být pochopitelně i z pšenice seté.
https://hradeczije.cz/hradecke-povesti-6-povesti-o...