Rybí kousky v paprikové marinádě

Suroviny

500 g rybí masa
Na marinádu:
1 kapie
2 stroužky česneku
špetka tymiánu
2 PL oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filet nakrájíme na kostky.

    Pokud máme podkovy z ryb, odtraníme páteř a žebra.Opět nakrájíme na kostky, můžeme maso proříznout co pár mm až ke kůži. Při pečení se zářezy zase spojí.Tímto rozrušíme kostičky ypsilonky, nebudou při jídle vadit. U lososa stačilo vytáhnout velké kosti. Kousky osolíme.

  2. Kapii opečeme v troubě nasucho do hněda a vložíme ji asi na 5 minut do mikrotenového sáčku, aby se uvolnila slupka. Pak kapii oloupeme, společně s česnekem, olejem a tymiánem rozmixujeme. Dochutíme solí.

  3. Marinádou potřeme kousky ryb a necháme odležet.

  4. Pečící papír potřeme olejem, kousky ryb napíchneme na párátko.

  5. Zapékáme na 170°C podle velikosti kousků asi 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Inspirováno Masovými copánky - http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=...

Marináda se bude hodit na grilování a nemusí být jen kousky ryb.

Nejchutnější rybí kousky byly z lososa.

Komentáře k receptu Rybí kousky v paprikové marinádě

Tématické fráze: rybi škvarky recept na rybí škvarky losos v marinádě rybí škvarky recept kousky ryb marináda na tolstolobika marináda na rybí filety paprikové škvarky rybí škvarky z kapra rybí filety v marinádě marináda na rybí filé marináda na rybí filet rybí filé v paprikovém těstíčku uprava tolstolobika rybimarinada kousky lososa v marinade skvarky z kapra v marynade ryby škvarky rybí recepty rybí recepty