Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin
Suroviny pro 7
7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 184 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,43 g |
Tuky | 0,43 g |
Vláknina | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 69,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ako prvé odšťavíme cca 1 kg hrozna. Potrebujeme 500 ml šťavy (môžeme použiť aj hroznový džús).
Krok 2: Šťavu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nalejeme do hrnca, do druhej polovice šťavy pridáme 80 g kukuričného škrobu a poriadne premiešame.
Krok 3: Šťavu v hrnci zohrejeme, pridáme fialovú potravinársku farbu (nemusí byť) a druhú časť šťavy zmiešanej s kukuričným škrobom. Za stáleho miešania privedieme k varu, trošku povaríme a odstavíme.
Krok 4: Zmes nalejeme do formy ľubovoľného tvaru alebo pohára a dáme do chladničky na minimálne 30 minút.
Krok 5: Odporúčam servírovať s rozdrvenými karamelovými sušienkami (Lotus Biscoff), omáčkou zo slaného karamelu a karamelizovanými vlašskými orechmi.
Zveřejněno 21. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEGp
Moje poznámka
Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEGp
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 16 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 7 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 8 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 9 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 10 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 10 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 11 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 11 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 12 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 13 hodinami
Suroviny:
škrob kukuřičný,
Komentáře (1)