Veganský prejt
Veganský prejt je plný luštěnin, pohanky a krup. Je skvělou náhražkou klasického zabíjačkového prejtu a obsahuje mnoho důležitých živin pro naše tělo. Suroviny namočíme, uvaříme a pak společně zapečeme v pekáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 587 kJ / 1 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,96 g |
Tuky | 8,64 g |
Vláknina | 102,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,79 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 260,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer namočíme, každé zvlášť, fazole, pohanku a kroupy.
Krok 2: Druhý den vodu vyměníme a všechno uvaříme doměkka, opět každé zvlášť. Každá surovina se vaří jinak dlouho, tak proto zvlášť.
Krok 3: Na oleji necháme změknout velkou pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku, přidáme postupně uvařené a scezené fazole, pohanku a kroupy.
Krok 4: Osolíme, přidáme 2 lžíce sójové omáčky a vydatně okořeníme čerstvě mletým pepřem a majoránkou.
Krok 5: Chvíli společně dusíme, aby se propojily chutě. Když se hmota trochu rozvaří, není to na škodu.
Krok 6: Narovnáme do vymaštěného pekáčku, pečeme na 220 °C půl hodiny, dokud se neudělá kůrčička.
Krok 7: Podáváme s brambory a kysaným zelím.
Zveřejněno 16. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veganský prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yVp
Moje poznámka
Veganský prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yVp
Nejnovější recepty
Smažený celer se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi
Přidáno před 7 hodinami
Jáhlová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční piškotová vajíčka zdobená čokoládou a marcipánem
Přidáno 17. 2. 2025 15:58
Karamelová lízátka pro koledníky
Přidáno 17. 2. 2025 15:50
Velikonoční vajíčka s marcipánem
Přidáno 17. 2. 2025 15:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Metrový dobrý koláč
Neregistrovaný před 7 sekundami
Vepřová játra nadivoko
Neregistrovaný před 1 minutou
Pomazánka ,,BRUTUS' na topinky
Neregistrovaný před 5 minutami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
Ivi2022 před 5 minutami
Koleno vepřové, vařené a pečené
Neregistrovaný před 6 minutami
Pečené brambory v troubě
Neregistrovaný před 7 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Neregistrovaný před 13 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Neregistrovaný před 17 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 21 minutami
Riz-otto
Neregistrovaný před 24 minutami
Suroviny:
fazole červené,
pohanka,
kroupy ječné,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
omáčka sojová,
olej
Komentáře (5)