

Candát v koření a obalený v hladké mouce
Suroviny asi 10 ks
- Candát
- Sůl
- mletý kmín
- koření Vepřová pečeně
- špetičku sladké papriky
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Nejprve candáta očistíme stáhneme z kůže a odkostíme, uděláme z něj filety bez kostí. Potom candáta osolíme, necháme chvilku, aby se do něj natáhla sůl.
Potom jemně pokmínujeme, okořeníme vepřovou pečení a dáme špetičku sladké papriky, jen aby byla vidět trošku barva (ne moc). Můžete si ho naporcovat.
Obalíme v hladké mouce a smažíme z obou stran. Příloha chleba, brambory atd.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Candát v koření a obalený v hladké mouce
-
Děvčata , candáta jako filé dostanete občas v Penny , jsou zmražené 6 ks v sáčku o váze 585 dkg. za 185 kč . Jako důchodci mi stačí jedno filátko.Candát je nejlepší ryba , file je bez kosti a bez kůže takže na troše oleje s máslem je to lahůdka.Na rybáře nespoléhejte , já rybařil léta a candáty jsem chytil čtyři.Šupiny byly po celé kuchyni,tedy to filé je bez práce.Zdravím.
-
variel, u nás jsou ryby skoro pořád před loni jsme udily 15 kg nachytali vyčistili a zamrazili potom vyndali z mrazáku a šli na uděni.
-
janusko, určitě to zkus je to moc dobré zrovna mě ted tady dva kousky voní co jsem dosmažila.
-
Bibinko,manžel je rybář já mu jen pomáhám.
-
Rybičky, to je moje
-
hmmmm...až můj manžel "něco" chytne tak určitě zkusíme
-
Zdenko+++, candátů jsem se něco najedla v životě
Rodiče rybařili obá na Lipně celé sezony, měli jsme tam chatu. Rybičky nám dost chutnají a ty, nebo manžel
má 3.bod
-
ano mám doma rybáře a co se tíče ryb dělá všechno manžel
-
Candát je u nás doma vzácná ryba a tak bych se z něho nesnažila udělat vepřové. Je vidět, že máš asi doma rybáře a zdroj této skvělé ryby.