Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní bramborová polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Tato výborná jarní polévka vám jistě zlepší náladu. Díky bramborům je sytá, medvědí česnek a šťovík dodají krásnou barvu i výraznou chuť, libeček jí předá svou vůni a smetana na závěr vše zjemní.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 325 kJ /
556 kcal
Bílkoviny18,82 g
Tuky22,38 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy60,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z rozehřátého másla a mouky usmažíme jíšku, za stálého míchání přilijeme zeleninový vývar, rozšleháme, přivedeme k varu. Krok 2: Vložíme oloupané, na kostky pokrájené brambory, kmín a vaříme do změknutí. Krok 3: Listy česneku a šťovíku jemně pokrájíme, s libečkem vmícháme do polévky a ještě necháme přejít varem. Krok 4: Na závěr zjemníme smetanou, je-li třeba přisolíme a přidáme nasekanou petrželku.

TIP: Rady a tipy, jak zatočit s jarní únavou

Zveřejněno 10. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní bramborová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYxY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní bramborová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYxY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Krásná polévka <3

Děkuji za inspiraci. Uloženo a brzy vyzkouším :-K

:-)<3:yes::yes::-K

JosefZeravicky: no to je dobrá otázka;-), určitě žádný zásadní rozdíl v použití mouky není. Když jsem použila i špaldovou mouku, přišlo mi to asi zdravější. Samozřejmě se může dát jen hladká, nebo jak je kdo zvyklý. ;-)
Jinak moc děkuji:-K

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Výborná inspirace na jarní vitamínovou bombu.
Jenom bych kmín dával drcený, neb tolik neleze do zubů a libečka , protože je hoooodně aromatický , tak ,,přiměřeně,, .
Jen prosím autorku o zdůvodnění , proč lžička jedné a lžička druhé mouky. Má to nějaké opodstatnění?
DĚKUJU ZA PRÝMA INSPIRACI
,,toš tak,,

:-) jenom fotografie mě dodává energii:yes::yes:

Děkuju:-), budu ráda, když někdo vyzkouší. Je moc dobrá a za pár korun;-)

:-p:yes:

Maris, to je tak krásně zdravá polívečka, jednoduchá a samé dobré ingredience-supr. Máš 5. boda:yes:

:-)Nádhera!:yes::yes::yes:+

Nádherné pokoukání na polívečku:-p:yes:

jeee:-K

Tématické fráze:
jarní polévka, bramborová polévka se zeleninou, polevka bramborova, bramborová jarni, jarní polévky recepty, bramborové recepty, jarní bramboračka, bramborová polévka bez mouky, polévka jarní, jarní bramborova, kyselá fazolová polévka, polévka jenom z brambor, rychlá bramborová polévka, bramborová polévka recept, polévka ze štovíku, bramborová polívka se zeleninou, bramborová polévka obycejna, rychle jarni polevky bez smetany, jarní bramboračka bez jíšky, bramborová polévka-jarní

Suroviny:
brambory, máslo, mouka hladká, mouka špaldová hrubá, kmín celý, šťovík, česnek mědvědí, libeček, petrželka, smetana, vývar zeleninový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu