Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 115 kJ / 2 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,86 g |
| Tuky | 176,03 g |
| Vláknina | 6,54 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 2,81 g |
| Sůl | 6,30 g |
| Sacharidy | 22,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list), zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na následné podlévání při pečení, takže použijeme ne moc velký hrnec, do kterého jí nemusíme lít mnoho.
Krok 2: Po povaření maso vyndáme a dáme do zapékací mísy, pekáčku nebo remosky, kam jsme na dno nasypali pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vývar scedíme a ponecháme.
Krok 3: V misce smícháme lžíci jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, sójovou omáčku a asi 4 lžíce vývaru. Vše promícháme a touto směsí přelijeme předvařené koleno v zapékací míse, položené kůží dolů. Koleno podlijeme troškou vývaru, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca hodinu, za občasného přelití šťávou z masa a případného podlití dle potřeby.
Krok 4: Pak koleno otočíme kůží nahoru a dopékáme pod poklicí doměkka. Přeléváme šťávou z masa, podléváme dle potřeby a ke konci dopečeme krátce do barvy, již bez poklice.
Krok 5: Podáváme s noky, knedlíkem dle chuti, špenátem, zelím...
Zveřejněno 29. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené zázvorovo-česnekové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1XQq
Moje poznámka
Pečené zázvorovo-česnekové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1XQq
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 48 minutami
Domácí veka
Přidáno před 13 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 13 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 13 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 14 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 16 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 16 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 19 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 20 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 20 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
voda,
zázvor,
česnek,
omáčka sojová,
česnek
Komentáře (5)