

Kachní prsa se zázvorovo - pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 2 kachní prsa (s kůží)
- sůl
- Na omáčku:
- 2 lžíce pomerančovo - zázvorové marmelády
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového vína (nebo suchého sherry)
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- 1 stroužek česneku
- škrob
- voda (na rozmíchání)
Postup přípravy receptu
Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220 C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut. Nakonec přepneme na gril a kůži dopečeme dokřupava. Všechen přebytečný tuk zůstane v pekáčku.
Mezitím připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme. Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky a hojně omáčkou obalíme. Pokud je potřeba, ještě zahřejeme.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s křupavými rýžovými nudlemi, viz. odkaz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní prsa se zázvorovo - pomerančovou omáčkou
-
Ivana79:Ivanko, všechno lze přizůsobit své chuti, recepty jsou tu hlavně pro inspiraci, ne aby každý dodržoval všechno do písmene. Díky moc
-
Vynechala som ustricovú omáčku,trošku som prichutila podľa vlastej chuti a pridala pomarančový džús.Bolo to skvelé slávnostné jedlo
-
1974andrea: a to víš, že omatlala... celá jsem byla omatlaná
, teď jsem tak nacpaná, že mě bolí koža na břuchu
já jsem chtěla, aby bylo na fotce vidět to růžové ňadérko
-
rebeka:No tak to jsem ráda, že sis pochutnala, já věděla, že ti tahle chuť bude vyhovovat
A ty sis to neomatlala v té omáčce? Díky Nadi za krásnou fotku
-
Pilsííí, hlásím: výýýborné
omáčku jsem si malinko vychutila přidáním fresh pomerančové šťávy a balzamikovým pomerančovým krémem, nudle byly vařené... no prostě skvěléééé
bodík už proběhl, tak jen foto a díky -
daniel1610:Tak to mockrát děkuji za zprávu a jsem ráda, že vám chutnalo
. Šla by použít i třeba jen marmeláda pomerančová a ochutit větším množstvím zázvoru
-
Dneska jsem zrealizovala Váš recept.Jen jsem měla husí prsa.Omáčka je úžasná,použila jsem marmeládu dělanou podle zdejšího receptu.Moc nám s manželem chutnalo.
-
Ách, krása, ukládám.
Marmeláda bývá i v Globusu, je výborná. A rovnou doporučuji fíkovou k sýrům
-
1974andrea:Moc děkuji,to tam musím zajet,já to mám trochu z ruky a moc do Albíka nechodím,tu marmošku ale seženu.Už jsem se chystala ji udělat doma,je tu recept podobný,jenže neni čas...Však to znáš.
-
Pajaska:Tu marmeládu kupuju v Albertu ( Hyper), ale možná ji budou mít i v Tescu apod.
-
Holky, já taky pořád nějak přibírám, asi bych se na to jídlo měla začít jenom dívat
Díky
-
To je nádherný pohled,tedy ty máš oko na focení,fakt moc pěkné a recept je taky neotřelý.Hele nechceš si otevřít nějaký penzion a vařit tam,bych si tam pobyla týden a přibírala a přibírala...
Ještě otázečka,kdes koupila tu marmeládu?Nebo je domácí?Děkuji. -
jééžíííš to je lidičky zase nářez
já z těch tvých fotografií přibírám pravidelně na váze
a lékař mi to člověče nevěří
-
Moc pěkný recept, ten si ukládám, ten mi utekl, až seženu maso, zrealizuji ráda
-
Andreo, to jsem přehlídla a je to fakt nádhera!!