

Blesková rybí polévka
Suroviny 4 porce
- 100 g očištěné mrkve
- 100 g očištěného celeru
- 50 g pórku
- 60 g másla
- 40 g hrubé mouky nebo dětské krupičky
- muškátový květ
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř mletý
- 250 g rybích filetů nebo filé bez kostí (např. z tresky, sumečka...)
- 1 l vývaru
- bylinky dle chuti
Postup přípravy receptu
Očištěnou zeleninu nastrouháme na struhadle s velkými slzami do hrnce, přidáme máslo a osmažíme. Když zelenina rozvoní, přisypeme nadrobno pokrájený pórek a ještě krátce smažíme. Vše zasypeme hrubou moukou, česnekem, muškátovým květem dle chuti a promícháme. Necháme ještě chvíli smažit a zalijeme vývarem.
Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vložíme rybí filé dle vlastní chuti. Vše krátce povaříme, postačí 5-8 minut. Pokud máme tenčí plátky filé, vyndáme ho z polévky dříve.
Filé pokrájíme nebo natrháme na menší kousky a dáme zpět do polévky. Do polévky ještě přidáme čerstvé bylinky dle chuti (petrželka, pažitka...) a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Polévka je velmi rychlá, snadná a výborná. U nás ji sní i odpůrci vánoční klasiky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Blesková rybí polévka
-
Marie Svarcova: ...my také, ale nejsou tak často, jak by určitě měly být
...díky
-
pěkný recept, mám tráda rybí polévky
-
Simona Skolakova: ...děkuji za pochvalu
...jasně, že vánoční je vánoční
-
Taky jí dělám během roku je skvělá,ale na vánoce si s polévkou pohraji