Pomalu dušený hovězí krk

Suroviny

1 kg hovězího krku
2 velké cibule
1 velká lžíce sádla
česnek podle chuti
8 kuliček pepře
5 nového koření
1 bobkový list
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle dohněda a přidáme nakrájený česnek.
    Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli a opečeme. Podlijeme troškou vody. Osolíme a přidáme celé koření v sítku (nemusíme ho pak lovit).
    Přiklopíme poklicí a vložíme do trouby. "Pečeme" 4 hodiny na 110°C nebo dokud nebude maso měkoučké.
    Nemusíme kontrolovat ani podlévat.
    Hotovou šťávu zahustíme jíškou.

    Podáváme s vařeným bramborem nebo co komu vyhovuje.

Komentáře k receptu Pomalu dušený hovězí krk

K receptu nejsou žádné komentáře.