Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 11. 2018 20:52

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 924 kJ / 938 kcal
Bílkoviny168,45 g
Tuky12,21 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy34,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mi poskytla kamarádka. Maso ve šťávě, která se nijak nezahušťuje, sušené bylinky se opravdu přidávají hned v počátku dušení. Párkrát jsem četla, že se to nemá, kvůli jejich možnému zhořknutí, ale není to pravda, není třeba se bát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pinonek pinonek

26. 1. 2022 19:25

luxus miluju hovezi<3

zabanka

12. 10. 2019 06:21

Dnes bude k obědu tato dobrota, pokud zbude i na zítra, to bude jen zázrak, věřím ze si všichni pochutname :-):-):-)

cathleen cathleen

20. 11. 2018 19:04

casino: :-D asi tak, no...
(Myslím, že víte dobře, co jsem tím chtěla říct.)

casino casino

20. 11. 2018 11:17

...jídlo nevoní do dálky... :-)
cathleen:
No, to skoro vypadá na založení nového vlákna, kdy že je vůně žádoucí a kdy nikoliv, že :-K
Pravda, mnohdy po ránu je až otravné cítit cibulový základ z hospody přes půl města:-(( ale jindy zase když v neděli před polednem projdete městem, tak můžete být u vytržení: Tady vařej maso na hovězí polífku, tady smažej řízky, tady bude vepřo-zelo... Hmmm a tady už maj upečenej štrúúúdl... :-D

Dajda Dajda

20. 11. 2018 10:52

cathleen: Je to tak. Do italských omáček na těstoviny se česnek často přidává už na začátku s cibulkou, někdy se dokonce po opečení vyndá. ;-)

cathleen cathleen

20. 11. 2018 10:42

casino, dajda: také jsem vždy přidávala nakonec a ano, delším vařením může (třeba i česnek) ztratit svou vůni.
Ale zase mám vyzkoušeno (a teď píšu k tomu česneku :-) ), že když ho 1-2 stroužky přidám v průběhu vaření, jídlo sice česnekem do dálky nevoní a možná ho (ten česnek) v tom jídle na chuti ani nenajdu, ale jeho chuť se mi zdá zvýrazněná (guláš je víc "gulášovitější" atp.... někdo přidá masox, já kousek česneku :-D ). Do dršťkové apod. česnek i majoránku přidávám až zcela v závěru, často i po vypnutí vařiče.
Ani tady, v mase i šťávě, nic nerazilo, nebylo výrazné (nevoněla do dálky majoránou ani libečkem). Byla to prostě silná, výborná, voňavá šťáva s masem skoro jako máslo. A ten, kdo bude chtít majoránku a libeček cítit i nosem, je určitě může přidat až v závěru.

Dajda Dajda

20. 11. 2018 08:17

casino: Majoránku sice dávám až nakonec, ale pak ještě provářím, takže můžu potvrdit, že toto koření varem NEHOŘKNE:-!

casino casino

19. 11. 2018 19:23

cathleen:
Já sice zachovávám princip předběžné opatrnosti :-D protože ve spoustě rcp se dává majoránka až na závěr (což má logiku s ohledem na zachování vůně) ale s tím hořknutím je to možná jen taková mantra, že ;-)
No, pominuli jistý alibizmus skrytý ve spojení "stává se" ;-) tak cituji:
"Majoránku nevaříme, přidáváme ji až do hotového pokrmu. Tak si totiž uchová své výrazné aroma. Jinak se stává, že majoránka zhořkne a zkazí celý pokrm."

cathleen cathleen

19. 11. 2018 11:45

Nadia22: díky :-K A jsem moc ráda, že to (s vařením sušených bylinek) mám potvrzeno i od jiného ;-)

Nadia22 Nadia22

18. 11. 2018 22:02

Klizka nema chybu:yes::-KTaktez muzu dosvedcit, ze pridat bylinky ze zacatku vareni dobre ochuti maso <3 aniz to zhorkne.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí s vínem a majoránkou hovězí libeček kližkapomalu sčesnekem,libečkem a majoránka kdy přidat majoránku dušená kližka zhorknuti majoranky pri vareni dušená kližka recept dusenakližka dusena kližka recepty pomalu pečená kližka zhorknuti majoranky hovězí kližka recept všechno co mám ráda.vonavá kližka vsechno co mam rada klizka se zazvorem hovězí libečkem hovezi klizka dusena hovězí klizka s cesnekem a majorankou

Suroviny: kližka hovězí, vývar hovězí, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, majoránka, libeček sušený, pepř mletý, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGmR