Pomalu pečené hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa (krk, zadní)
150 g špeku
2 cibule
2 hrsti sušených hub
1 lžíce sádla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 lžíce pikantní hořčice
vývar z kostí nebo masa (cca 500-600 ml)
mletý kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme potravinářským provázkem, aby zachovalo tvar.

  2. Maso důkladně osolíme a opepříme. Na sádle ho opečeme ze všech stran dozlatova. Pak ho vytáhneme a ve výpeku orestujeme cibuli a zbytek nakrájeného špeku. Vmícháme hořčici, kmín a přisypeme houby. (Není třeba je namáčet).

  3. Vrátíme maso, podlijeme vývarem, přiklopíme a dáme vyhřáté trouby na 220 st. Pečeme deset minut, stáhneme teplotu na 160 st. a pečeme asi 3-4 hodinky. Občas zkontrolujeme a přeléváme výpekem.

  4. Měkké maso vytáhneme a udržujeme v teple. Omáčku přelijeme do kastrolu a zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru. Omáčku dobře provaříme a dochutíme. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.

Poznámka od kuchařky

Můj web http://www.umvk.cz/

Komentáře k receptu Pomalu pečené hovězí maso

K receptu nejsou žádné komentáře.