

Pomalu pečené hovězí maso
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (krk, zadní)
- 150 g špeku
- 2 cibule
- 2 hrsti sušených hub
- 1 lžíce sádla
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 lžíce pikantní hořčice
- vývar z kostí nebo masa (cca 500-600 ml)
- mletý kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme potravinářským provázkem, aby zachovalo tvar.
Maso důkladně osolíme a opepříme. Na sádle ho opečeme ze všech stran dozlatova. Pak ho vytáhneme a ve výpeku orestujeme cibuli a zbytek nakrájeného špeku. Vmícháme hořčici, kmín a přisypeme houby. (Není třeba je namáčet).
Vrátíme maso, podlijeme vývarem, přiklopíme a dáme vyhřáté trouby na 220 st. Pečeme deset minut, stáhneme teplotu na 160 st. a pečeme asi 3-4 hodinky. Občas zkontrolujeme a přeléváme výpekem.
Měkké maso vytáhneme a udržujeme v teple. Omáčku přelijeme do kastrolu a zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru. Omáčku dobře provaříme a dochutíme. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
Poznámka od kuchařky
Můj web http://www.umvk.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomalu pečené hovězí maso
K receptu nejsou žádné komentáře.