Sekaná s jehněčím masem v bránici

Mleté maso Doba přípravy: 50 minut tepelná úprava , dle trouby 2 názory

Mleté maso Doba přípravy: 50 minut tepelná úprava , dle trouby 2 názory

Suroviny

vepřový bok 600 g
jehněčí maso 600 g
cibule
česnek
houska namočená v mléce
Koření dle chuti:
sůl
pepř
drcený kmín
tymián
paprika
chilli
majoránka
hořčice
Dále potřebujeme:
ovesné vločky nebo strouhanku
3 vejce
vepřovou bránici

Postup přípravy receptu

  1. Maso v poměru jak máme rádi (já použila 1:1) pomeleme společně s cibulí, česnekem a houskou. Přidáme koření, sůl, trochu hořčice (u nás se vždy přidávala pro chuť),, 3 vejce, trochu vloček (místo strouhanky, není po upečení poznat). Vše řádně promícháme a případně podle chuti doplníme koření a sůl.

  2. Roztáhneme bránici zakoupenou v masně, já ji rozpůlila, rozložíme hmotu a zabalíme.

  3. Do pekáče dáme trochu vody (bez tuku, bránice je mastná) a pečeme v horkovzdušné troubě na 200 st. C nejdříve přikryté asi 20 min., potom dopečeme odkryté za občasného polévání do červena.

Poznámka od kuchařky

Koření použijeme podle zvyklostí a chuti, možno použít i směs na mleté maso.

Komentáře k receptu Sekaná s jehněčím masem v bránici

  • alca2 alca2 (autorka receptu)

    Eja57: koření dávám od oka, po zamíchání ochutnám a podle chuti přidám, co mi na chuti chybí. Jak jsem napsala do poznámek, lze použít hotovou směs koření. Celková doba pečení závisí na tloušťce sekané a na troubě, cca 50 min.
    Poměr masa může být různý podle možností a chuti. Dobrou chuť

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Množství masa jsem snad správně odečetla z postupu a napsala do surovin. Ale aspoň náznak kolik koření?
    A celková doba pečení?

    Odpovědět