Plněná kotleta v bránici

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 60 min 2 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

2 vepřové kotlety
4 plátky královské nebo jiné, podobné slaniny
1 větší žampion
70 g Nivy
1 lžička hořčice
1 lžička oleje
celý kmín
bránice podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety tence naklepeme. Každou potřeme hořčicí a poklademe 1 plátkem slaniny.

  2. V kastrůlku mírně opečeme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu, přidáme nadrobno nakrájený žampion, podlijeme troškou vody, podusíme doměkka a nakonec přistrouháme Nivu, kterou necháme úplně roztéct. Pak kastrůlek odstraníme ze zdroje tepla.

  3. Na kotletu naložíme kupku usmažené směsi, maso přeložíme a obalíme do bránice.

  4. Do pekáčku dáme pečící papír, který mírně potřeme olejem a na něj dáme kotlety, které okmínujeme celým kmínem.
    Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Maso pustí šťávu, kterou budeme kapsy přelévat. Po 30 minutách zvýšíme teplotu na 220 stupňů a ještě asi 10 minut pečeme na barvu.

  5. Podáváme s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 735 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná kotleta v bránici

Tématické fráze: plněné kotlety plněna kotleta plnena kotleta nalozena kotleta pecena v branici vepřové kotlety plněné v branici veprove kotlety s branici recept na kotletu kotleta plnéná kotlety pečené maso v bránici plněný vepřový kotlet v branici vepřová kotleta na tenko recepty s bránici bránice recepty bránice recept maso v branici recept veprova kotleta v branici peceme kotlety naložené plněné kotlety