Panenka na uzený způsob s kokosovou rýží

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 1/2 hodiny + 3 hodiny na odležení 2 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

300 g vepřové panenky - odblaněné
Marináda:
1 1/2 lžičky uzené papriky
70 ml extra virgin olivového oleje
1/2 lžičky římského kmínu (nedrceného)
3 stroužky česneku - prolisované
5-6 snítek hladkolisté petrželky - nadrobno nasekané
1/2 lžičky soli
Rýže:
100 g jasmínové rýže
150 ml kokosového mléka
50 ml vody
sůl
hrst mražené kukuřice (není nutná )
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu do střední misky, maso nakrájíme na stejně velké kousky a naložíme do marinády, důkladně promícháme a dáme do chladu cca 3 hodiny odležet.

  2. Mezitím připravíme rýži. Ve středním hrnci smícháme rýži, mléko, sůl a vodu, vše za neustálého míchání přivedeme do varu, vypneme, přikryjeme víkem a necháme dojít. V případě, že chceme rýži dochutit např. kukuřicí, tak mraženou kukuřici uvaříme ve slané vodě doměkka. Hotovou rýži vidličkou načechráme a smícháme s kukuřicí.

  3. Maso napícháme rovnoměrně na špejle, olej z marinády rozpálíme na větší pánvi a z obou stran prudce opečeme, každou stranu cca 2-3 minuty podle tloušťky masa. Podáváme hned teplé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 100 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panenka na uzený způsob s kokosovou rýží

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bucek s ryzi vepřová panenka s rýží

Zapomněl/a jsem heslo