Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 953 kJ / 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,80 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 6,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava v pekárně a pečení v domácí pekárně:
Do mísy z pekárny nejprve nalijeme olivový olej, vlažnou vodu, bezlepkovou směs Integrale, lžičku soli, cukru a droždí. Zapneme na program Bezlepkový chléb. Pokud máme možnost nastavit hmotnost chleba, nastavíme 750 g a středně vypečenou kůrku.
Po upečení chléb vyklopíme na kovovou mřížku, aby vychladl. Chleba vydrží vláčný a nadýchaný několik dní. Krok 2: Ruční příprava a pečení ve formě na chleba v troubě:
V míse smícháme bezlepkovou směs Integrale s 250 ml vlažné vody, občas promícháme.
Pak připravíme kvásek tak, že do misky nalijeme 50 ml vlažné vody, rozdrobíme droždí a přidáme cukr.
Po hodině přidáme do odležené směsi bublající kvásek, sůl a olej.
Vyhněteme jemné a hladké těsto, které necháme asi 60 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem (aby neoschlo) kynout.
Po vykynutí těsto vyklopíme do vymazané a vysypané formy na chléb. Opět necháme ještě cca 40 minut kynout pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem.
Troubu rozpálíme na 250 °C s tím, že na dno trouby vložíme buď starý plech, nebo pekáč na vodu. Až je trouba rozpálená, do starého plechu nebo pekáče nalijeme horkou vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry. Těsto ve formě postříkáme z rozprašovače slanou vodou a vložíme do trouby na 10 minut. Krok 3: Po 10 minutách pečení troubu vyvětráme, vybereme spodní plech nebo pekáč s vodou, snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme (asi 40 minut), dokud nebude kůrka růžová. Chleba je hotov, když zní na poklep dutě.
Do mísy z pekárny nejprve nalijeme olivový olej, vlažnou vodu, bezlepkovou směs Integrale, lžičku soli, cukru a droždí. Zapneme na program Bezlepkový chléb. Pokud máme možnost nastavit hmotnost chleba, nastavíme 750 g a středně vypečenou kůrku.
Po upečení chléb vyklopíme na kovovou mřížku, aby vychladl. Chleba vydrží vláčný a nadýchaný několik dní. Krok 2: Ruční příprava a pečení ve formě na chleba v troubě:
V míse smícháme bezlepkovou směs Integrale s 250 ml vlažné vody, občas promícháme.
Pak připravíme kvásek tak, že do misky nalijeme 50 ml vlažné vody, rozdrobíme droždí a přidáme cukr.
Po hodině přidáme do odležené směsi bublající kvásek, sůl a olej.
Vyhněteme jemné a hladké těsto, které necháme asi 60 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem (aby neoschlo) kynout.
Po vykynutí těsto vyklopíme do vymazané a vysypané formy na chléb. Opět necháme ještě cca 40 minut kynout pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem.
Troubu rozpálíme na 250 °C s tím, že na dno trouby vložíme buď starý plech, nebo pekáč na vodu. Až je trouba rozpálená, do starého plechu nebo pekáče nalijeme horkou vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry. Těsto ve formě postříkáme z rozprašovače slanou vodou a vložíme do trouby na 10 minut. Krok 3: Po 10 minutách pečení troubu vyvětráme, vybereme spodní plech nebo pekáč s vodou, snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme (asi 40 minut), dokud nebude kůrka růžová. Chleba je hotov, když zní na poklep dutě.
Zveřejněno 9. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba bez lepku z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vnZr
Moje poznámka
Chleba bez lepku z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vnZr
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 8 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
ferda30 před 50 minutami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 3 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 3 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 4 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 6 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 6 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 8 hodinami
Suroviny:
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr,
droždí sušené
Komentáře (1)