Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 818 kJ / 2 108 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,92 g |
Tuky | 136,80 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,33 g |
Sacharidy | 132,18 g |
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme na prach a přidáme 40 g tekutého másla (možno rozehřát pomocí horké vody) a promícháme do jednolité hmoty.
Hmotou vyložíme spodek formy a uhladíme do rovného povrchu. Dáme na 20 minut do ledničky. Krok 2: Náplň:
Do misky nasypeme 5 g želatiny a zalijeme ji 25 ml vody, na 15 minut odložíme.
Připravíme do misky 200 g krémového sýra a zlehka ho rozetřeme dojemna, přilijeme 50 g bílého jogurtu, přidáme 60 g medu, mícháme (dobře slouží kovová metlička) dokud nezmizí hrudky.
Želatinu, kterou jsme předtím připravili, rozehřejeme v horké vodě (ve dvou miskách)
a zamíchanou tekutou želatinu vlijeme do směsi a opět zamícháme.
200 g smetany na šlehání zvlášť ušleháme do lehké hustoty, vlijeme do směsi a promícháme.
Ze směsi odebereme 150 g (na vrchní vrstvu).
Formu se zchlazeným korpusem vylijeme touto směsí, vrch zahladíme a dáme do lednice na 20 minut Krok 3: 1 a půl lžíce želatiny zalijeme 5ml vody a odložíme na 15 minut
Z pomeranče vymačkáme do rendlíku cca 50 g šťávy (bez pecek), přidáme cukr, přisypeme připravenou želatinu. Vaříme zlehka, cca 30 sekund, mícháme. Ingredience se nesmí rozdělit.
Směs necháme chvíli vychladnout.
Do odlité směsi z dortu (150g) vlijeme tuto pomerančovou směs a zlehka smícháme.
Žlutým potravinářským barvivem (fungovalo i práškové) pro efekt hmotu obarvíme, zamícháme.
Vytáhneme z lednice dort a finální směs navrch opatrně nalijeme a zlehka uhladíme.
Čistou bublinkovou folii (lze ustřihnout do přesného kruhu) zlehka přitiskneme navrch dortu a takto vložíme na 3 h do mrazáku (na rovný povrch, přece jen je měkčí)
Folii opatrně sloupneme a dort vyjmeme z formy (lze zahřát po obvodu teplým ručníkem, nebo jednorázovou formu rozstříhat)
Dort svrchu pokapeme medem.
Zveřejněno 12. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený asijský medový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/worJ
Moje poznámka
Nepečený asijský medový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/worJ
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 2 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 9 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 12 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 14 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 14 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 15 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 15 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 17 hodinami
Suroviny:
fólie,
sušenky,
máslo,
sýr měkký tavený,
jogurt bílý,
smetana ke šlehání,
želatina,
med,
šťáva pomerančová,
želatina,
potravinářské barvivo,
cukr moučkový,
med,
krém
Komentáře (4)
Nemáš v záloze ještě něco podobně zajímavého?
Jen se ještě ujistim- opravdu forma jen 15 cm?
m.youtube.com/watch?v=c3iVKTENKwA&t=457s
Udělejte si to tedy podle něho sama