Bramborovo-cuketové knedlíčky

Přílohy Doba přípravy: 60 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Přílohy Doba přípravy: 60 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny 5-6 porcí

5 větších syrových na malých slzách nastrouhaných brambor
přibližně stejné množství cukety, neloupané
2 vejce
2 vícezrnné bagetky (Lidl)
2 hrsti celozrnné špaldové mouky
hrubá mouka na zahuštění a obalení
1 lžíce soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve postavíme velký hrnec s vodou na plyn a zapneme.
    Oloupané brambory nastrouháme do mísy. Cuketu nastrouháme z 2/3 na velkých slzách, zbytek na malých.
    Bagety překrojíme podélně na půl (jako bychom je chtěli naplnit) a pak podélně na tři pruhy, potom příčně na kostičky.
    Vysypeme do mísy. Přidáme vejce, sůl a zamícháme. Teď můžeme vmíchat špaldovou mouku. Hrubou moku přisypáváme po troškách, až se nám zdá těsto dostatečně husté. Necháme 20 minut odpočinout.

  2. Mezitím připravíme mouku na obalení, misku na vařené knedlíčky, tác na syrové knedlíčky s trochou mouky a něco na vyndávání hotových knedlíčků. Já mám takovou lopatku z umělé hmoty s vyřezanými otvory, úžasná věc, najednou vyndám spoustu právě vařeného. Nyní opět zkontrolujeme hustotu těsta a podle toho přidáme hrubou mouku. Těsto nesmí být příliš tuhé. Namočenými prsty vyndáváme kousky těsta, tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a skládáme na tác s moukou, aby se nepřilepily. Je lepší připravit všechny (dva tácy) a pak je dát do vroucí vody, aby se všechny vařily stejně dlouho. Hotové jsou za 15-20 min od začátku varu.

  3. Příloha vhodná téměř ke všemu, i jako knedlíky s vajíčkem. Dají se zmrazit a použít při další příležitosti. Také lze dát o bagetku víc a dát méně mouky.

Komentáře k receptu Bramborovo-cuketové knedlíčky

K receptu nejsou žádné komentáře.