Milfei - Mille Feuille

marcik Kuchařka: marcik

Moučníky , Nepečené a mražené 11 názorů

Suroviny

1 balení listového těsta
1 l mléka
170 g cukru
80 g hl. mouky + 20 gsolamylu + 1/2 sáčku vanilkového pudinku
4 vejce
40 g másla
1 ušlehaná šlehačka (nemusí být)
moučkový cukr na posypání
(Mouku dávám podle oka... asi 80 g mouky, půl sáčku vanil. pudingu a zbytek kukuřičného škrobu)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V trošce mléka si rozmícháme vajíčka a směs mouky, pudingu. Mezitím si zbytek mléka dáme vařit, přidáme cukr a jakmile začne vařit, přilijeme směs vajíček s moukou. Za stálého míchání si uvaříme hustý krém, do kterého ihned po stažení z plotny dáme máslo a dobře umícháme. Dáme do mísy, pečlivě zakryjeme folií (musí přilnout k povrchu) a dáme do lednice nejméně na hodinu. Po vytažení potom mixerem prošleháme, aby se krém oživil.

  2. Listové těsto si rozdělíme a vyválíme na 2 stejné a 1 trošku větší díl. Větší díl si ořízneme ve velikosti těch dvou dílů. Dáme na plech (i ten odřezek těsta), propícháme vidličkou a dáme péct klasicky dozlatova. Necháme na mřížce vychladnout.

  3. Na tác si dáme jeden plát, namažeme trochou šlehačky a dáme krém. Zase plát a opět šlehačka a krém. Dáme poslední plát, ten taky lehce pomažeme šlehačkou a pocukrujeme. Zbylý kousek upečeného listového těsta si v misce rozlámeme, přidáme mouč.cukr, smícháme a posypeme řezy. Dáme do lednice na uležení a ztuhnutí.

Poznámka

Je to francouzský dezert, v Řecku je ale velmi oblíbený, prodává se jak v cukrárnách, tak i jako polotovar.

Mille Feuille znamená tisíc listů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Milfei - Mille Feuille

  • casino casino

    Jarmila:
    Dá se koupit těsto, sice dražší, na papíru již rozválené. Dobře se s ním pracuje, dá se dělit i s papírem a ani byste ho nemusela ořezávat:-)
    Pokud chcete mít horní plát nerozfofrovaný při krájení řezů (ale lze to pěkně nakrájet "pilkou), tak zkuste jeden plát nakrájret na díly už před pečením (na papíru a neoddělovat - pečením se to rozestoupí) a po upečení poskládat na krémem potřené pláty a teprve následně řezy dokrojit:-)
    Technická:
    "dáme péct klasicky dozlatova"
    No, já peču při 220 až 230°C:-D

    Odpovědět

  • marcik marcik(autor receptu)

    aalena1: ten větší plát se zařízne ve stejné velikosti jako zbývající a ty odřezky se rozdrobi a použijí se při posypu. Dá se to samozřejmě upéct už zarizle a odrezky zvlášť, ale mě se to osvědčilo takhle. Omlouvám se za hacky a čárky, píšu přes mobil

    Odpovědět

  • aalena1 aalena1

    Vypadá náramně! Prosím ten větší ze tří plátů dám na spodek nebo nahoru?

    Odpovědět

  • marcik marcik(autor receptu)

    Jarmila: Ano, vyvaluje. Už je to tam dopsáno :-)

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    prosím to těsto se nevyvaluje ? :-?

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Zadala jste to foneticky, překladač z toho musel být perplex. mille feuille by určitě zvládl dobře.

    Odpovědět

  • ladus31 ladus31

    :-Ktak zítra běžím také a tu dobrotu si nesmím nechat ujít,je to velice lákavé a připomenu si Řecko:-),kde jsem si to dávala;-)

    Odpovědět

  • newparanet newparanet(neregistrovaný)

    tisíc listů, dobrý název, lepší než mi nabídl překladač z franc. MROŽOVNÍK

    Milfei - mrožovník

    Přeloženo z jazyka Francouzština:-D

    Odpovědět

  • marcik marcik(autor receptu)

    Danielko budu ráda, když vyzkoušíš ;-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    :yes:Hmm, zdá se, že Danielka dnes pomaže pro listové těsto :-p;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása, tenhle zákusek musí být moc dobrý :-p:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: mille feuille mille-feuille millefeuille mille foile mille feuille recept millefeuile mille-feuille recept mille-feuilles mille feuile mille feuille tisíc listů mille feillae millefeule millefeulie mile feuille mille feuilles millefemille dezert mille recept „být perplex” mille feuile kolač francouzský dezert mille feuille