Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milfei - Mille Feuille

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 5. 2015 22:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie58 801 kJ / 14 054 kcal
Bílkoviny92,80 g
Tuky164,64 g
Vláknina34,75 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 1,08 g
Sůl2,12 g
Sacharidy3 032,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to francouzský dezert, v Řecku je ale velmi oblíbený, prodává se jak v cukrárnách, tak i jako polotovar.

Mille Feuille znamená tisíc listů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

5. 10. 2016 10:49

Jarmila:
Dá se koupit těsto, sice dražší, na papíru již rozválené. Dobře se s ním pracuje, dá se dělit i s papírem a ani byste ho nemusela ořezávat:-)
Pokud chcete mít horní plát nerozfofrovaný při krájení řezů (ale lze to pěkně nakrájet "pilkou), tak zkuste jeden plát nakrájret na díly už před pečením (na papíru a neoddělovat - pečením se to rozestoupí) a po upečení poskládat na krémem potřené pláty a teprve následně řezy dokrojit:-)
Technická:
"dáme péct klasicky dozlatova"
No, já peču při 220 až 230°C:-D

marcik

5. 10. 2016 09:27

aalena1: ten větší plát se zařízne ve stejné velikosti jako zbývající a ty odřezky se rozdrobi a použijí se při posypu. Dá se to samozřejmě upéct už zarizle a odrezky zvlášť, ale mě se to osvědčilo takhle. Omlouvám se za hacky a čárky, píšu přes mobil

aalena1

5. 10. 2016 08:53

Vypadá náramně! Prosím ten větší ze tří plátů dám na spodek nebo nahoru?

marcik

9. 9. 2016 13:19

Jarmila: Ano, vyvaluje. Už je to tam dopsáno :-)

Jarmila

9. 9. 2016 13:01

prosím to těsto se nevyvaluje ? :-?

Jiřina

21. 8. 2016 13:14

Zadala jste to foneticky, překladač z toho musel být perplex. mille feuille by určitě zvládl dobře.

ladus31

19. 6. 2016 15:25

:-Ktak zítra běžím také a tu dobrotu si nesmím nechat ujít,je to velice lákavé a připomenu si Řecko:-),kde jsem si to dávala;-)

newparanet

1. 4. 2016 14:48

tisíc listů, dobrý název, lepší než mi nabídl překladač z franc. MROŽOVNÍK

Milfei - mrožovník

Přeloženo z jazyka Francouzština:-D

marcik

20. 5. 2015 20:11

Danielko budu ráda, když vyzkoušíš ;-)

danielle72

20. 5. 2015 07:48

:yes:Hmm, zdá se, že Danielka dnes pomaže pro listové těsto :-p;-)

zizala

20. 5. 2015 07:35

Krása, tenhle zákusek musí být moc dobrý :-p:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mille feuille mille-feuille millefeuille mille foile mille feuille recept millefeuile mille-feuille recept mille-feuilles mille feuile mille feuille tisíc listů mille feillae millefeule millefeulie mile feuille mille feuilles millefemille dezert mille recept „být perplex” mille feuile kolač francouzský dezert mille feuille

Suroviny: těsto listové, mléko, cukr, pudink vanilkový, vejce, máslo, šlehačka, cukr moučkový, pudink

TopRecepty.cz

Milfei - Mille Feuille

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EB8k