Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašené zelí

Připravit si vlastní kysané zelí, dokonce i v bytě, je velmi snadné. Postačí zavařovací sklenice a běžné ingredience. Nakrouhané zelí naplníme do sklenic a při pokojové teplotě necháme kvasit, dokud nejsme spokojeni s jeho chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby odležení

60 min (60 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Najemno nakrájené zelí přidáme do misky s vodou a 2 hrstmi mořské soli. Necháme 2 hodiny odležet. Mezi tím si připravíme lahůdkovou cibulku. Nakrájíme ji na dílky 4 cm z pevné části. Krok 2: Vodu ze zelí slijeme, necháme vykapat. Pak velkou silou zelí mačkáme, dokud nezmenší objem a nezbaví se tekutiny. Pak přidáme asi 1 lžíci mořské soli a ještě chvilku mačkáme. Přidáme kmín, cukr, fenykl a ocet a cibulky. Dobře promícháme a napěchujeme do vyvařených sklenic. Krok 3: Víčkem jen lehce a nepatrně pootočíme, aby mohl vzduch odcházet ven. Kvasí při teplotě +- 20°C. Po třech dnech zkontrolujeme, ochutnáme a necháme dál kvasit, dokud nejsme spokojeni s chutí, pak přendáme do lednice.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty s kysaným zelí

Zveřejněno 30. 11. 2024

Poznámka autorky janky3

Lze z něho vyrobit salát, ale i uvařit společně s uzeným bůčkem, k tomu kroupy nebo bramborové knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8ElP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8ElP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí bílé, sůl mořská, voda, cibulka lahůdková, kmín celý, cukr, fenykl, ocet

Přidat fotografie receptu