Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 208 kJ / 2 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,98 g |
Tuky | 63,04 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 2,23 g |
Sůl | 5,49 g |
Sacharidy | 441,33 g |
Postup přípravy
V kastrolku promíchejte metličkou mouku s mlékem, na mírném ohni směs za stálého míchání zahřívejte na teplotu 65 °C, asi tak 2-3 minuty. Směs by měla zhoustnout a připomínat bílý gel.
Nemáte-li teploměr, stáhněte kastrolek s Tangzhongem z ohně ve chvíli, kdy směs začne houstnout, nesmí se vařit.
Tangzhong nechte vychladnout na pokojovou teplotu, na povrch kašičky přitiskněte potravinářskou folii, aby se nevytvořil škraloup.
Tangzhong můžete skladovat v lednici 2-3 dny, před použitím je potřeba nechat ho ohřát na pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, sušené droždí, sůl a vše promíchejte, přidejte změklé máslo a všechno dohromady zpracujte rukama do jemné drobenky.
Přidejte tangzhong a mléko - obojí by mělo mít pokojovou teplotu, vejce a vypracujte hladké vláčné těsto. Bude-li se vám zdát příliš řídké a lepivé, přidejte trochu mouky. Z těsta vytvarujte kouli a nechte ji v míse, zakrytou utěrkou při pokojové teplotě kynout 60-90 minut, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 3: Vykynuté těsto krátce prohnětejte na vále a rozdělte na 10 stejně velkých kousků, z každého pak utvořte kuličku, tu rozválejte na trojúhelníček a srolujte do tvaru rohlíku.
Takto připravené loupáčky nechte v dostatečných rozestupech ještě kynout přímo na plechu na pečicím papíře cca 60 minut, než opět zvojnásobí svůj objem. Krok 4: Loupáčky pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C, před pečením je potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mákem.
Zveřejněno 26. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Loupáčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rK3B
Moje poznámka
Loupáčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rK3B
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
droždí sušené,
sůl,
máslo,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
mléko
Komentáře (1)